ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νέοι πρόεδροι σε Γαλατάκι, Χιλιομόδι – η γκάφα που έφερε εκκρεμότητα σε Άσσο και Σοφικό

0

Αλλαγές είχαμε χτες σε δύο ακόμα τοπικές κοινότητες του δήμου Κορινθίων (Γαλατάκι και Χιλιομόδι) σε υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία κατέπεσε ο νόμος Βορίδη. Αντίθετα, στην Κόρινθο η Μαργαρίτα Αμπαδιωτάκη παρέμεινε στην θέση της, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η διαδικασία σε Σοφικό και Άσσο, όπου δεν έγιναν οι συνεδρίασεις του Τοπικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ειδικότερα, στον Άσσο η συνεδρίαση του επταμελούς Τοπικού Συμβουλίου αναβλήθηκε αφού απουσίαζαν τα τρία μέλη του συνδυασμού του νυν προέδρου Ναπολέοντα Γιαννακουλόπουλου (Γιαννακουλόπουλος, Κώστας Δημογέροντας, Βασιλική Γκιώνη) και το ζήτημα είναι τι θα γίνει τώρα, αφού η 28η Απριλίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή νέου προέδρου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι την πρόσκληση για την συνεδρίαση έπρεπε να καταθέσει, σύμφωνα με το νόμο άρθρο 10 παράγραφος 1Β, του ν.5043/2023, ο πρώτος “μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη συνδυασμού, κατά τη σειρά αναγραφής αυτών στην απόφαση του δικαστηρίου περί ανακήρυξης του συνδυασμού”.  

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τ.Κ. Άσσου με ανάρτησή του αναφέρει ότι “αυτή είναι η πρόσκληση που επιδόθηκε σε όλους τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους για την ανάδειξη Πρόεδρου στο ΔΔ Άσσου. Τρεις από αυτούς ( Γιαννακουλόπουλος Ναπολέων Γκιωνη Βασιλική και Δημογεροντας Κωνσταντίνος) δεν προσηλθαν με αποτέλεσμα να μην γίνει η εκλογή του προέδρου. Όσες φορές και να απέχουν η διαδικασία της εκλογής θα γίνει. Δεν τιμά τους ίδιους δεν τιμούν τον θεσμό δεν τιμούν τους δημότες…“.

Ανάλογο θέμα δημιουργήθηκε και στην Τοπική Κοινότητα Σοφικού, όπου επίσης δεν σημειώθηκε απαρτία.

Αντίθετα στην Κόρινθο, η συνεδρίαση έγινε κανονικά με εννέα παρόντες και την Μαργαρίτα Αμπαδιωτάκη (η οποία είχε εκλεγεί με την παράταξη Πνευματικού, αλλά τώρα θα είναι υποψήφια με την παράταξη Νανόπουλου) να διατηρεί την θέση της προέδρου συγκεντρώνοντας 8 ψήφους, λευκό ψήφισε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ενώ είχαμε και δύο απουσίες.

Τέλος, αλλαγές είχαμε σε Γαλατάκι και Χιλιομόδι.

Στην Τοπική Κοινότητα Γαλατακίου ο Βασίλης Μαγκάβαλης είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος, στην θέση του Κώστα Μποζίκη κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν χτες το βράδυ Ο Βασίλης Μαγκάβαλης πήρε 4 ψήφους έναντι 2, ενώ υπήρξε και μία λευκή ψήφος. Ο νέος πρόεδρος εξελέγη ως Ανεξάρτητος, ενώ ο κ. Μποζίκης είχε θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Στο Χιλιομόδι ο Γιώργος Λούκος αναδείχτηκε νέος πρόεδρος στη θέση του Γιάννη Κανέλλου.

Θυμίζουμε ότι ήδη είχαν γίνει εκλογές στην Αρχαία Κόρινθο και τον Κουταλά (Σπαθοβούνι).  Στην Αρχαία Κόρινθο νέα πρόεδρος εκλέχτηκε η κυρία Κατερίνα Νέζη (είχε εκλεγεί με την παράταξη Καλλίρη), η οποία αντικαθιστά τον μέχρι σήμερα πρόεδρο Κώστα Παπαϊωάννου. Στον Κουταλά, ο Κώστας Αργυρόπουλος υπερίσχυσε του Παναγιώτη Λίτσα και θα είναι ο νέος πρόεδρος του χωριού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Έτσι οι πρόεδροι στις πέντε από τις επτά κοινότητες όπου έγιναν εκλογές είναι:

Κόρινθος Μαργαρίτα Αμπαδιωτάκη (παρέμεινε)

Αρχαία Κόρινθος: Κατερίνα Νέζη (νέα)

Κουταλάς: Κώστας Αργυρόπουλος (νέος)

Γαλατάκι: Βασίλης Μαγκάβαλης (νέος)

Χιλιομόδι: Γιώργος Λούκος (νέος)

Στην Κόρινθο την άλλη Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης

Previous article

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ξανά τρεις ομάδες για ένα εισιτήριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.