ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τώρα μιλούν οι πολίτες – Άνοιξαν οι κάλπες σε όλη τη χώρα

0

Η ώρα των κρίσιμων για τη χώρα εκλογών έφτασε. Στις 7 άνοιξαν οι κάλπες και για 12 ώρες οι πολίτες θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 21.467 εκλογικά τμήματα όλης της χώρας.

Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 7 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί το exit poll που θα δίνει μια πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά των κομμάτων.

Στις 20.30 εκτιμάται ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει την πρώτη ασφαλή εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος καθώς θα έχει ενσωματωθεί το 10% των τμημάτων ενώ μέχρι τις 22.00 το βράδυ η ενσωμάτωση θα αγγίξει το 80%.

Ο μέγιστος αριθμός των επιλογών ή σταυρών προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογές 2023 εξαρτάται από την κάθε εκλογική περιφέρεια. Για την Κορινθία μπορούμε αν βάζουμε μέχρι δύο σταυρούς.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και τα ποσοστά των κομμάτων θα κρίνουν τις εξελίξεις, με τις διερευνητικές εντολές και τις νέες κάλπες.

Το χρονοδιάγραμμα της επόμενης μέρας, που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 22 του μήνα, δεν θα έχει μόνο αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και πυρετώδεις προετοιμασίες για τις νέες εκλογές.

Η διαβολοβδομάδα μετά τις κάλπες και τα σενάρια για νέες εκλογές στις 25 Ιουνίου
Και αυτό, καθώς όλοι συμφωνούν ότι η απλή αναλογική δεν θα δώσει αυτοδυναμία σε κάποιο κόμμα, για να έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, από τις 22 Μαΐου διενεργούνται οι διερευνητικές εντολές, τις οποίες θα λάβουν οι τρεις αρχηγοί των πρώτων τριών κομμάτων, κατά σειρά ποσοστών του εκάστοτε κόμματος.

Την εντολή έχει τη δυνατότητα να την κρατήσει και να την αξιοποιήσει έκαστος αρχηγός έως τρεις ημέρες, ή μπορεί να την παραδώσει και νωρίτερα.

B KATHΓΟΡIA: Πέντε ομάδες για μία θέση ανόδου (αποτελέσματα βαθμολογία και πρόγραμμα)

Previous article

Το μυθικό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού σε ένα βίντεο 2.39 δευτερολέπτων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.