ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Την λειτουργία χωματερής μέσα στο στρατόπεδο της Κορίνθου καταγγέλλει ο Σταυρέλης!

0

Αίσθηση έχει προκαλέσει μία ανάρτηση που έκανε χτες ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης και αφορά τη δημιουργία μιας άτυπης νέας χωματερής, μέσα στο στρατόπεδο της Κορίνθου, στο 6ο ΣΠ.

Στην άτυπη αυτή χωματερή έχουν μεταφερθεί εδώ και μερικούς μήνες δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, φορτία απορριμμάτων, κυρίως ογκωδών αντικειμένων (μπάζα, κλαδιά, στρώματα, κλπ), αλλά και συμβατικά σκουπίδια.

Η “χωματερή” έχει δημιουργηθεί στην έκταση των 10 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στον δήμο από το ΤΕΘΑ, στην βορειοδυτική πλευρά του στρατοπέδου, απέναντι από το νεκροταφείο, προκειμένου εκεί να γίνουν εκεί αθλητικές εγκαταστάσεις. Η πολύ συχνή κυκλοφορία των φορτηγών προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών που αποτελούν την δύναμη φρουράς της κλειστής δομής και οι οποίοι είχαν αρχίσει να βλέπουν ακόμα και ποντίκια να κυκλοφορούν.

Ειδοποιήθηκε σχετικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ζήτησε από τον δήμο να σταματήσει να μεταφέρει εκεί τα σκουπίδια. Τελικά χτες, ο δήμαρχος έφερε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να εγκριθεί πίστωση 186.000 ευρώ (τα 37.200 με απ ευθείας ανάθεση, λόγω κατεπείγοντος), για την διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων.

Να τι έγραψε ο κ. Σταυρέλης.

Τελικά τι συμβαίνει με τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων στο Δήμο Κορινθίων;

Το στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Πάνω από 200 αυτοκίνητα πάσης φύσεως απορρίμματα (μπάζα, κλαδιά, στρώματα, σκουπίδια, κλπ) έχουν αποθηκευτεί παρανόμως εντός του στρατοπέδου.

Πάσης φύσεως κίνδυνοι ελλοχεύουν από τυχόν πυρκαγιά, από δυσοσμία και από μολυσματικές ασθένειες.

Μόλις σήμερα (σ.σ. χτες) η Δημοτική Αρχή μάς έφερε σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση πίστωσης 186.000 € για τη Διαχείριση των ογκωδών αποβλήτων και αποβλήτων εκσκαφών. 37.200 € για απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος και 148.800 € δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός για να μεταφερθούν και επεξεργαστούν σε αδειοδοτημένη μονάδα, εντός των ορίων του Δήμου Κορινθίων.

Συμφωνήσαμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς.

Η παρατήρησή μας στο Δήμαρχο κατά τη συνεδρίαση: Γιατί έπρεπε να περάσουν πάνω από 5 μήνες από την λήξη της προηγούμενης σύμβασης; Και ο Δήμος να είναι έκθετος σε όλους τους προαναφερόμενους κινδύνους;

Η απάντηση του Δημάρχου πρωτάκουστη. Φταίει η Οικονομική Υπηρεσία”, αναφέρει ο κ. Σταυρέλης.

Αυτοψία στο έργο προστασίας της όδευσης της Αρχαίας Δίολκου

Previous article

Πέθανε η «βασίλισσα του Rock’n Roll» Τίνα Τέρνερ: Τα τραγούδια που έγραψαν ιστορία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.