ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αθλητισμός και διατροφή: Η Πράσινη Πόλη κοντά στους νέους ανθρώπους

0

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου 2023,  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση της αυτοδιοικητικής μας παράταξης «Πράσινη Πόλη» με θέμα τον αθλητισμό και τη διατροφή των νεαρών αθλητών-μαθητών. Η εκδήλωση προετοιμάστηκε από την ομάδα αθλητισμού της παράταξης.

Οι  δύο εξαιρετικοί ομιλητές, η κ. Νίκη Παγώτση, ειδική αθλητική διαιτολόγος- διατροφολόγος

και ο κ. Αχιλλέας Υφαντίδης, ψυχολόγος ειδικής  απόδοσης- επικοινωνιολόγος –εκπαιδευτής,

κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων για 2 ώρες με επακόλουθη συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων.

Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι των ακαδημιών ποδοσφαίρου,  προπονητές, μέλη σωματείων ΣΕΓΑΣ, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, δρομείς, ορειβάτες και όσοι  πιστεύουν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και αξίζει να τις παρακολουθούν.

Η Πράσινη Πόλη θεωρεί προτεραιότητα ενός Δήμου να συμβάλλει στη συστηματική ενημέρωση – επιμόρφωση  όλων όσων εμπλέκονται σε χώρους άθλησης παιδιών όλων των ηλικιών, στα αθλητικά σωματεία, καθώς και εκεί είναι χώρος διαμόρφωσης προσωπικοτήτων των παιδιών. Η διαμόρφωση αθλητικής παιδείας, ομαδικότητας,  αποδοχής της διαφορετικότητας κλπ. σε έναν ταχύτατο ψηφιακό κόσμο δεν είναι εύκολη υπόθεση και χρειάζεται πολλή δουλειά και υποστήριξη από τις δημοτικές αρχές.

Όσον δε αφορά τη διατροφή των  παιδιών-εφήβων, και σύμφωνα με  την εισήγηση της κ. Παγώτση  η στήριξη και ενημέρωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, η πώληση υγιεινών τροφίμων στα σχολεία  και στους χώρους άθλησης είναι  ευθύνη του Δήμου και η «Πράσινη Πόλη» δεσμεύεται να το κάνει πράξη.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την εκδήλωση σε βίντεο στον σύνδεσμο. https://www.youtube.com/watch?v=QWzQGVfigts

Ευχαριστούμε θερμά τους παρευρισκόμενους και όσους συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της εκδήλωσής μας.

Ο Κυριάκος διαλέγει τον Βλάσση – Στα δύο η γαλάζια πολυκατοικία στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Previous article

Ένας ασθενής στην Μ.Ε.Θ του Νοσοκομείου Κορίνθου με κορωνοϊό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.