ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αγίου Πνεύματος 2023: Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην Κόρινθο

0

Η πρώτη αργία του καλοκαιριού έφτασε και φυσικά δεν είναι άλλη από του Αγίου Πνεύματος 2023, μόνο που η αυριανή (05/06) ημέρα δεν είναι αργία για όλους τους εργαζόμενους.

Ωστόσο, από την δεκαετία του 1980 η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι επίσημη αργία του εμπορικού συλλόγου Κορίνθου, ο οποίος μάλιστα εκείνα τα χρόνια γιόρταζε στην Φανερωμένη με εκατοντάδες εμπόρους και τις οικογένειές τους να παρακολουθούν την λειτουργία, να γίνεται αρτοκλασία και στο τέλος, όλοι οι έμποροι μαζί να τρώνε στην ταβέρνα της περιοχής

Από εκεί και πέρα, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2023 θεωρείται αργία για τους εργαζόμενους σε Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, τους τραπεζικούς υπαλλήλους, καθώς και μισθωτούς σε συγκεκριμένους κλάδους.

Πώς πληρώνεται η αργία

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν την ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2023, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν κανονικά το ημερομίσθιό τους.

Βέβαια, αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η ημέρα του Αγίου Πνεύματος ως πρόσθετη αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ακόμα ένα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ – Το ωράριο

Μπορεί για κάποιους η ημέρα του Αγίου Πνεύματος 2023 να είναι αργία αλλά τα καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά κανονικά αύριο (05/06).

Ειδικότερα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ, διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 – 21:00
  • Σκλαβενίτης: 08:00 – 21:00
  • Μασούτης: 08:00 – 21:00
  • Κρητικός: 08:00 – 21:00
  • My Market: 08:00 – 21:00
  • Γαλαξίας: 08:00 – 21:00

Το ίδιο ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα είναι ανοιχτά κανονικά, με το σύνηθες ωράριο λειτουργίας τους όπως συμβαίνει κάθε Δευτέρα.

Έκπληξη από τον Παλυβό – διεκδικεί τον δήμο Νεμέας

Previous article

Η Θεατρική Κίνηση Κορίνθου «Πυξίδα» παρουσιάζει το έργο «Υπάρχει και Φιλότιμο»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.