ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνέντευξη Βασίλη Ταγαρά με απολογισμό και απαντήσεις (video)

0

Συνέντευξη Τύπου σε δυο άξονες παραχώρησε πριν από λίγη ώρα ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ Κορινθίων, Βασίλης Ταγαράς. Ο πρώτος άξονας αφορούσε τον απολογισμό του έργου του στα δυόμιση σχεδόν χρόνια που διατήρησε την θέση αυτή και ο δεύτερος τις απαντήσεις του στην λακωνική τοποθετηση του δημάρχου, μετά την παραίτηση Ταγαρά.

Εκκινώντας από το δεύτερο, ο δημοτικός σύμβουλος σημείωσε ότι “από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησης μου με την τοπική αυτοδιοίκηση στόχος μου ήταν – και παραμένει – να υπηρετώ τους συμπολίτες μου και να βοηθώ στην πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου μας. Αποδέχτηκα τη θέση του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής, ώστε να εξελίξουμε τις δομές του Δήμου μας και να βελτιώσουμε τις κοινωνικές παροχές. Η συμμετοχή μου στο σχήμα της δημοτικής αρχής του κ. Νανόπουλου, έγινε με μοναδικό κριτήριο την προσφορά μου σε μία δύσκολη περίοδο, για τον ίδιο και την πόλη…“.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Νανόπουλου ο κ. Ταγαράς ανέφερε: “Στην παράγραφο 1 και 2 της ανακοίνωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρει, από τη μία πως έχει ζητήσει την παραίτηση μου προ καιρού, ενώ στη συνέχεια ότι οι λόγοι της παραίτησης μου είναι προσχηματικοί. Δηλαδή για μία παραίτηση που ζήτησε προ καιρού κιόλας, οι δικοί μου λόγοι είναι προσχηματικοί. Μάλιστα, αναφέρει πως τάχα μου εξήγησε και τους λόγους. Ας μας τους πει τους λόγους δημόσια...”. Στην συνέχεια, μάλιστα αναφέρθηκε διεξοδικά στην διάταξη του άρθρου 86 του Ν.4982/2022, όπου ρητά καθορίζεται το πλαίσιο χρηματοδότησης της δράσης.

“Στην 3η παράγραφο”, συνεχίζει ο κ. Ταγαράς “ο κ. Νανόπουλος επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει τι γράφουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσα, τα οποία τον αποθεώνουν διαρκώς και ρίχνουν λάσπη σε όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη. Το αφήνω στην κρίση σας.

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του, αναφέρει ότι θα πρέπει να αναρωτηθούν οι πολίτες. Πράγματι, ας αναρωτηθούν οι πολίτες, γιατί γυρίζουν την πλάτη τους στον κ. Δήμαρχο όλοι όσοι τον στήριξαν στο δημοτικό συμβούλιο τα τελευταία χρόνια. Να αναρωτηθούν γιατί, ενώ στηρίξαμε μια προσπάθεια και δώσαμε τη δυνατότητα στον κύριο Νανόπουλο να μπορέσει να διοικήσει, δεν πιστεύει κανείς πλέον στο πρόσωπο του.

Η δε ατάκα, και παραθέτω αυτούσια «Αυτά προς το παρόν», φαντάζομαι πως είναι υπόσχεση για το μέλλον. Άρα αναμένουμε και τις μελλοντικές τοποθετήσεις του…”.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό, ο κ. Ταγαράς παρέθεσε ένα βίντεο με τα πεπραγμένα, ενώ σε μια συνοπτική αναφορά σημείωσε:

 • Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
  Προχωρήσαμε σε προμήθεια με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για το σύνολο των 9 βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών όπως ηλεκτρικές συσκευές, εξοπλισμό κουζίνας, φωτοτυπικό μηχάνημα, κλιματιστικά σώματα κλπ.
  Αναδιαμορφώσαμε τους εσωτερικούς χώρους 6 σταθμών ώστε να είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.
  Αναδιαμορφώσαμε επίσης τους εξωτερικούς χώρους και τις παιδικές χαρές. Συγκεκριμένα, έγιναν επεμβάσεις με τοποθέτηση νέων δαπέδων ασφαλείας και σύγχρονων πιστοποιημένων οργάνων παιδικών χαρών στους εξωτερικούς χώρους. Άλλωστε προγραμματίζεται η πιστοποίηση τεσσάρων παιδικών χαρών.
  Δημιουργήσαμε κήπους σε όλους τους σταθμούς με γκαζόν ή φύτευση νέων λουλουδιών ανασκευάζοντας το σύστημα ποτίσματος.
  Οι παρεμβάσεις ήταν επίσης κομβικές στους εσωτερικούς χώρους με βάση τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προκειμένου οι ανωτέρω παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να προσαρμοστούν στο Π.Δ. 99/2017 και συγκεκριμένα παρεμβάσεις οικοδομικές αλλά και υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με σκοπό την ριζική αναδιάταξη των εσωτερικών χώρων. Το μέγεθος και η σημασία του έργου αυτού δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα χρόνια. Το οπτικοακουστικό υλικό που περιγράφει τα παραπάνω κυκλοφορεί και θα κυκλοφορεί το επόμενο διάστημα από το ΚΚΠ, για να πείσει και τους πλέον δύσπιτους.
 • ΚΑΠΗ.
  Προχωρήσαμε στην ομαλή επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ μετά την περίοδο της Covid– 19. Απαλλάξαμε τα μέλη των ΚΑΠΗ από την ετήσια συνδρομή για τρία έτη. Με την επαναλειτουργία δημιουργήθηκαν νέες δραστηριότητες όπως χορευτικά τμήματα, τμήματα ψυχολογικής υποστήριξης και διοργανώθηκαν εκ νέου με επιτυχία οι εκδρομές και ο θερμαλισμός. Ήδη για το προσεχές διάστημα έχει ολοκληρωθεί ο καλοκαιρινός σχεδιασμός των εκδρομών και του προγράμματος θερμαλισμού.
  Ανακαινίσαμε τα τρία κεντρικά ΚΑΠΗ της Πόλης της Κορίνθου ώστε τα μέλη τους να έχουν το κατάλληλο περιβάλλον και κάναμε τεχνικές παρεμβάσεις κυρίως σε ελαιοχρωματισμούς σε όποιο ΚΑΠΗ απαιτήθηκε.
  Προμηθευτήκαμε νέο ηλεκτρικό εξοπλισμό σε όλα τα ΚΑΠΗ.
 • ΚΔΑΠ.
  Καταφέραμε πετύχουμε την λειτουργία μετά την ανάληψη της προεδρίας του  ΚΚΠ και έχει δρομολογηθεί η λειτουργία τριών νέων ΚΔΑΠ.
 • Κοινωνικά Φροντιστήρια.
  Ενισχύσαμε την λειτουργία και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια και σταθήκαμε στο πλευρό τους με προμήθεια των απαιτούμενων βιβλίων.
 • Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.
  Τροποποιήσαμε το οργανόγραμμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας θεσπίζοντας νέες οργανικές θέσεις με σκοπό την επαρκή στελέχωση και ομαλή λειτουργία του ΚΚΠ σε μελλοντικές μόνιμες προσλήψεις και δικαίωμα του ΚΚΠ στην συμμετοχή στην διαδικασία της Κινητικότητας.
 • Κοινωνικές Εκδηλώσεις.
  Οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά των σταθμών και οι ετήσιες εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ. Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δέκα ημερών και δόθηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά δώρα με το λογότυπο του δήμου και του ΚΚΠ.
  Αντίστοιχες εκδηλώσεις για το Πάσχα πραγματοποιήθηκαν σε κάθε παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό με προσφορά αντίστοιχα θεματικά δώρα.
  Επίσης πραγματοποιήθηκαν ετήσιες γιορτές για τα παιδιά των παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και τους γονείς τους και ενιαία γιορτή των μελών ΚΑΠΗ.


Γιώργος Λούκος: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός Χιλιομοδίου – Η καθαριότητα συνεχίζεται

Previous article

Εγκαινιάστηκαν από τον Δήμαρχο Κορινθίων τα βοηθητικά γήπεδα και το νέο 5χ5 στο Στάδιο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.