ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρεμβάσεις για την άρδευση σε περιοχές της Κορινθίας

0

Το πρόβλημα της άρδευσης στο νομό μας και οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση, συζητήθηκε στην σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη στην Κόρινθο ο Περιφερειάρχης. Σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους 23 Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Την σύσκεψη απασχόλησαν αποκλειστικά και μόνο οι απαιτούμενες σε τεχνικό επίπεδο άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες άρδευσης, ενώ έγινε λεπτομερής καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στις υφιστάμενες υποδομές.

Ο κ. Νίκας, αφού διευκρίνισε πως η Περιφέρεια, θεσμικά, δεν έχει την δυνατότητα να αποπληρώσει οφειλές των οργανισμών προς τη ΔΕΗ, τόνισε ότι οι ΤΟΕΒ της Κορινθίας θα λάβουν υποστήριξη ανάλογη με αυτή που θα δοθεί στην Αργολίδα, σημειώνοντας ότι όπου υπάρχει η δυνατότητα μικρών παρεμβάσεων αυτές θα χρηματοδοτηθούν από τους ΚΑΠ 20%, ενώ οι μεγαλύτερες από το ΠΔΕ.

Κατά την σύσκεψη, διαπιστώθηκε ότι παρεμβάσεις χρειάζεται να γίνουν στις υποδομές των ΤΟΕΒ Ανω Διμηνιού, Ξυλοκάστρου, Καμαρίου, Κάτω Λουτρού, Λυγιάς, Μελισσίου, Πασσίου, Ρίζας, Σκουπέικου, Μεγάλου Βάλτου και ΑΟΣΑΚ (Αρδευτικός Οργανισμός Στυμφαλίας – Ασωπού Κορινθίας).

Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από τα στελέχη της ΔΑΟΚ Κορινθίας να αξιολογηθούν τα πιο πάνω αιτήματα και να υπάρξουν οι σχετικές τεχνικές εκθέσεις, ώστε μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας να υπάρξει εισήγηση εκ μέρους της πιο πάνω υπηρεσίας προκειμένου το σημαντικό αυτό ζήτημα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας επισήμανε ότι όσον αφορά στην άρδευση στην Κορινθία και στην Αργολίδα -μετά από τις δύο αλλεπάλληλες συσκέψεις του με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ στις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες-, η διαπίστωση που προκύπτει είναι ότι το κόστος της ενέργειας αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στην σύσκεψη στην Κόρινθο επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Kορινθίας Χάρης Βυτινιώτης και ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Τάσος Γκιολής, η εντεταλμένη για θέματα Πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Αθηνά Κόρκα, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Το Κιάτο εκπέμπει SOS – Ανεξέλεγκτη κατάσταση με τους Ρομά

Previous article

ΕΚΘΕΣΗ Κορινθία 2023: Το περίπτερο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τα είχε όλα!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.