ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Αντί να φέρνουν γιατρούς, τους διώχνουν…

0

Δείγμα γραφής για το πως αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση του ΕΣΥ έδωσε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 24 ώρες πριν από την σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην έδρα του υπουργείου αποφασίστηκε η μετακίνηση ενός εκ των τεσσάρων αναισθησιολόγων που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, στο νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών με έκτακτη ανακοίνωση εξηγούν τι έχει συμβεί, αλλά κυρίως ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για το σύστημα υγείας στο νομό μας.

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία μετακινείται Ιατρός Αναισθησιολόγος σε βαθμό Διευθυντή από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου στο Νοσοκομείο Σαντορίνης από την 5η Ιουλίου.

Στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας υπηρετούν ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (4) ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αναισθησιολογική φροντίδα τόσο των ασθενών που χειρουργούνται σε τακτική ή επείγουσα βάση, όσο και όλων των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) ή νοσηλεύονται στο σύνολο των Κλινικών, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν ανάγκη διασωλήνωσης. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω Covid-19, οι Αναισθησιολόγοι συμμετείχαν ενεργά και στην εφημέρευση της Μονάδας Covid-19. Το Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι Τμήμα σαφώς υποστελεχωμένο, ενώ η καθημερινή του εφημέρευση βασίζεται απολύτως στην σύμφωνη γνώμη των Ιατρών του για υπέρβαση του ορίου των εφημεριών.

Ειδικά δε τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον πληθυσμό του Νομού να πολλαπλασιάζεται και τις ανάγκες σε αναισθησιολογική παρέμβαση να αυξάνονται σημαντικά (τραυματισμοί, τροχαία ατυχήματα, επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καρδιοαναπνευστικές ανακοπές) γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου με ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ.

Η πρακτική του Υπουργείου Υγείας να μετακινεί Ιατρούς προσπαθώντας να καλύψει πάγιες ανάγκες Νοσοκομείων από μικρά, υποστελεχωμένα και δυσλειτουργικά Νοσοκομεία, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.

Προασπίζοντας το δικαίωμα των πολιτών και των επισκεπτών του Νομού Κορινθίας σε αξιοπρεπείς συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης καταδικάζουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις.

Δέσμευση Σταυρέλη για Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Previous article

Tην Κατερίνα Ταγαρά σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.