ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με μια άρπα, η Κόρινθος συμμετέχει στο πρόγραμμα “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”

0

Με 70 υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραγωγές οι οποίες θα παρουσιαστούν σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία, σε 12 περιφέρειες της Ελλάδας επιστρέφει και φέτος, για 4η χρονιά, ο κορυφαίος θεσμός «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού προσφέροντας μια σπάνια πολιτιστική εμπειρία.

Από τις 5 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2023 και µε κεντρικό θεµατικό άξονα την κλιµατική κρίση και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το µέλλον του πλανήτη, το φετινό φιλόδοξο και πολυδιάστατο πρόγραµµα των εκδηλώσεων καλύπτει ένα ευρύ φάσµα πεδίων καλλιτεχνικής έκφρασης και φέρνει σε δηµιουργικό διάλογο τον σύγχρονο πολιτισµό µε την πολιτιστική κληρονοµιά.

Η Κόρινθος περιλαμβάνεται και αυτή στο πρόγραμμα του υπουργείου, με μία δράση που θα γίνει στο Κάστρο του Ακροκορίνθου. Συγκεκριμένα από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 29 Αυγούστου, θα τοποθετηθεί εκεί, μια υπαίθρια ηχητική εγκατάσταση, ένα έργο των Δηµήτρη Γεωργακόπουλου και Coti K., ένα γλυπτό που λειτουργεί ως αιολική άρπα. Ο τίτλος του έργου (Πτώση) παίρνει το όνοµά του εµπνεόµενος από τον µύθο του Ίκαρου. Ο ήχος που προκύπτει έχει χαρακτήρα απόκοσµο, αλλά και µαγευτικό.

«Πτώση», Δ. Γεωργακόπουλος, Coti K
«Πτώση», Δ. Γεωργακόπουλος, Coti K

ΚΕΠΑΠ: οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου

Previous article

Τα μαθήματα ζωής συνεχίζονται στο θεατράκι του Δημαρχείου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.