ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Θλιβερή πραγματικότητα: χιλιάδες ελαιόδεντρα χωρίς καρπό στην Κορινθία!

0

Μια ανάρτηση που περιγράφει απόλυτα το δράμα που βιώνουν οι αγρότες της Κορινθίας ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό η δραστηρια Παναγιώτα Βουρβοπούλου, από το Χιλιομόδι. Όπως αναφέρει

Θλίψη μεγάλη! Γεγονός που δεν έχει συμβεί ξανά! Στην περιοχή μας δεν θα πάμε καθόλου για να μαζέψουμε ελιές! Μια περιοχή φυτεμένη με χιλιάδες ελιές να μην έχει ούτε ελίτσα για να φάνε τα πουλιά!

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της καταστροφής και της αλλαγής που επιφέρει αυτή η θλιβερή πραγματικότητα! Δεν είναι μόνο η έλλειψη του νερού γιατί και οι ποτιστικές ελιές είναι χωρίς καρπό. Είναι η ξηρασία; ο ήπιος χειμώνας; η κλιματική αλλαγή; είναι κάτι άλλο ή όλα μαζί;

Αλλά δεν είναι μόνο οι ελιές, είναι και οι τεράστιες ζημιές στην καλλιέργεια της Κορινθιακής σταφίδας, της σουλτανίνας, των οινοποιήσιμων ποικιλιών.

Μια χρονιά που θα την θυμόμαστε και θα «πληρώσουμε» όλοι! Η αμπελουργία του νομού μας και το ελαιόλαδο που έζησαν κι έθρεψαν γενιές και γενιές σβήνει και φέρνει απόγνωση στους αγρότες της περιοχής.

Και πόσο άλλο να βαστάξουν όταν το κόστος παραγωγής, τα λιπάσματα, η έλλειψη εργατών, τα υψηλά μεροκάματα, η αύξηση πετρελαίου & βενζίνης τα κάνουν όλα πολύ μα πολύ δύσκολα!

Τι να το κάνουμε αν το ελαιόλαδο έφτασε στα 9 ευρώ το λίτρο? Παιχνίδια των εμπόρων και τιμές που δεν μας ενδιαφέρουν γιατί δεν έχουμε λόγο πλέον.

Μήπως να προετοιμαστούμε να γίνουμε Κύπρος ή Βόρεια Αφρική; Το βλέπουμε στη φύση. Δένδρα γεμάτα αράχνες που τρυπώνουν για δροσιά μέσα στα σπίτια, πουλιά που κουρνιάζουν στα δωμάτια για να δροσιστούν και ζέστη, ζέστη ανυπόφορη…”, γράφει η κυρία Βουρβοπούλου που κλείνει με τρεις στίχους του Μιχάλη Κατσαρού, από το ποιημά του “Θα σας περιμένω”:

«Μην αμελήσετε
Πάρτε μαζί σας νερό
Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»

Δύο νέες υποψηφιότητες ανακοίνωσε ο Δημήτρης Πιστεύος

Previous article

(ΦΩΤΟ) Μάγεψαν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ της Κορίνθου στα Αθίκια!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.