ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΣΟΚ στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Απείλησε να κάψει τα Επείγοντα!

0

Δελτίο Τύπου για ένα ακόμα περιστατικό βίας κατά των γιατρών του Νοσκομείου εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας

Το απόγευμα της Κυριακής 20/8/2023 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Κορίνθου, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επικίνδυνου περιστατικού βίας σε υγειονομικό χώρο, όταν άνδρας απείλησε να πυρπολήσει το χειρουργικό ΤΕΠ κρατώντας μπουκάλι βενζίνης και αναπτήρα…”, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Δυστυχώς, η ιστορία αναφέρει πολλά επεισόδια στο παρελθόν, όπου ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό υγειονομικό προσωπικό αλλά και ασθενείς ή συνοδοί έχουν υποστεί τα αποτελέσματα της ασκούμενης βίας ανεξαρτήτου χώρου (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ, Ιδιωτικά ιατρεία).

Παγκοσμίως, οι στατιστικές μελέτες μαρτυρούν πως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα περιστατικών βίας, όπου το 25% των ιατρών που διαχειρίζονται τα επείγοντα, αντιμετώπισαν φυσική ή λεκτική βία τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας:

– ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κάθε μορφή βίας που διαπράττεται σε οποιονδήποτε υγειονομικό χώρο.

– ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, σε σύσταση ειδικής επιτροπής που θα καταγράφει τα περιστατικά βίας αναλυτικά και επίσημα. Η επιτροπή θα προωθεί την έκθεσή της απευθείας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Διεκδικεί την απόλυτη στήριξη (νομική, ηθική, κοινωνική) των θυμάτων της επίθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας.

– Διεκδικεί να υπάρχει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας σε κάθε υγειονομική δομή και η υπηρεσία αυτή να μη γίνεται θύμα οικονομικών περικοπών.

– Καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, ώστε η ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών να επιταχυνθεί.

– Καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, ενώ είμαστε στη διάθεσή του, μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, να συμβάλλουμε στην πρόληψη μελλοντικών παρόμοιων συμβάντων.   

Νανόπουλος: Συνεχίζουμε την ουσιαστική ανανέωση στην ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Previous article

ΘΛΙΨΗ: Ολοσχερής η καταστροφή στο kallas beach

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.