ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γιατί δεν έχουν έρθει ακόμα τα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Κόρινθο;

0

Ανακοίνωση για την πορεία του έργου των ηλεκτρικών ποδηλάτων που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί εξέδωσε η επιτροπή που έχει συσταθεί από τον ίδιο τον δήμαρχο Κορινθίων, για να “τρέξει” το έργο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το έργο αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο, οπότε και τα ποδήλατα θα τοποθετούνταν στις αφετηρίες τους. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η Επιτροπή εξηγεί γιατί στην ανακοίνωσή της:

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου (από το χειμώνα του 2022) η ομάδα μας έχει αναλάβει την ευθύνη να προτείνει στο Δήμο Κορινθίων τρόπους με τους οποίους θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρωτοβουλία του Δήμου για την προμήθεια και την λειτουργία ηλεκτρικών ποδηλάτων στην πόλη της Κορίνθου. Συμμετείχαμε στην ομάδα αυτή, γιατί θεωρούμε ότι η ευθύνη των ενεργών πολιτών είναι να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους και την παρουσία τους στη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και σε δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Μία τέτοια πρωτοβουλία ήταν αναμφισβήτητα αυτή της προμήθειας των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε συναντηθεί αλλεπάλληλες φορές, τόσο με το Δήμαρχο, όσο και με τον Γ.Γ. του Δήμου, ο οποίος έχει αναλάβει το διαδικαστικό σκέλος της όλης διαδικασίας. Μάλιστα, έχουμε ενημερώσει με ανακοινώσεις μας τους Κορίνθιους συμπολίτες και τις Κορίνθιες συμπολίτισσες μας για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε στην συνάντησή μας τον Μάρτιο ότι το πρόγραμμα εξελισσόταν ομαλά και ότι ακόμη και εντός του Μαΐου του 2023 τα ποδήλατα θα ήταν στη διάθεση των Κορινθίων, αλλά και των επισκεπτών της πόλης,  κάτι τέτοιο όχι απλά δεν έγινε, αλλά η διαδικασία είναι ακόμη στάσιμη. Σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τον Δήμο ενημερωθήκαμε ότι το θέμα έχει «κωλύσει» στην Επιτροπή Διαγωνισμού από την οποία περιμέναμε θετικά νέα εδώ κι ένα μήνα.

Με αυτά τα δεδομένα είμαστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από την εν λόγω διαδικασία. Σε καμία περίπτωση τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία είχαμε συζητήσει, δεν έχουν τηρηθεί ούτε στο ελάχιστο και παρά τις εύλογες καθυστερήσεις, τις οποίες μπορεί να ενέχει μία τέτοια διαδικασία, δεν θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία αποτέλεσε ουσιαστική προτεραιότητα για τους διοικούντες το Δήμο και προσωπικά για τον ίδιο το Δήμαρχο. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του,  ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωσή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας δεν έχουμε κανένα απτό αποτέλεσμα.

ΥΓ.

Και σε άλλες πρωτοβουλίες του Δήμου, σχετικές με τις συμβουλευτικές αρμοδιότητες της ομάδας μας, θα μπορούσαμε να έχουμε ερωτηθεί και να έχουμε μεταφέρει τις παρατηρήσεις μας, οι οποίες θα λάμβαναν υπόψη τους την γνώμη και τις προτεραιότητες των συμπολιτών μας. Δυστυχώς όμως για κανένα άλλο θέμα δεν ζητήθηκε η γνώμη μας. Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η πρόσφατη περίπτωση της «πεζοδρόμησης» στην περιοχή Κεραμιδάκι στα Καλάμια, για την οποία ποτέ δεν ζητήθηκε καμία πρόταση από την επιτροπή που έχει συσταθεί ακριβώς για τέτοιους σκοπούς.

Η Ομάδα ΣΒΑΚ – Επιτροπή για τα Ηλεκτρικά Ποδήλατα

Σταμάτης Κωνσταντίνος  –   Βασιλακόπουλος Θοδωρής  –  Περιβολάρης Βάκης  –  Κεφαλάς Χριστόφορος  –  Κονδύλης Γιώργος  –  Σπύρου Παναγιώτης“.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα έργο με τρεις άξονες.

  • Ο πρώτος αφορά την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης,
  • ο δεύτερος την δημιουργία του δικτύου κοινόχρηστων θέσεων για την φόρτιση και την στάθμευσή τους σε 6 επιλεγμένα σημεία της πόλης (σε πρώτη φάση στο κέντρο της πόλης (Περιβολάκια), στον Άγιο Νικόλαο, στα Καλάμια, στον Προαστιακό και στον Συνοικισμό), με αντιβανδαλιστικό σύστημα και «έξυπνες» κλειδαριές ΙοΤ, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες και
  • ο τρίτος την δημιουργία και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου λογισμικού διαχείρισης και ηλεκτρονικού συστήματος διαμέσου mοbile εφαρμογής που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Κακοκαιρία Daniel: Σε επιφυλακή ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Previous article

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Σταυρέλη και Νανόπουλου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.