ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βιβλική καταστροφή και στη Λάρισα -Χωριά θαμμένα στη λάσπη, σοκάρουν οι φωτό και τα βίντεο

0

Εικόνες απόλυτης καταστροφής παρουσιάζει η κεντρική Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τη Μαγνησία να έχουν πληγεί όσο ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη Ιστορία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel.

Κι αν περίμενε κανείς ότι η εικόνα καταστροφής θα περιοριζόταν μονάχα στην ύπαιθρο, το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel δεν άφησε τίποτα όρθιο και μέσα στον αστικό ιστό, όπου έχουν γίνει τεράστιες ζημιές σε υποδομές, σπίτια κι επιχειρήσεις.

Από την μανία της φύσης δεν έμεινε ανεπηρέαστη φυσικά και η κοίτη του Πηνειού μέσα στην πόλη της Λάρισας, καθώς το ύψος των υδάτων ανέβηκε σε μεγάλα ύψη κάτω από την γέφυρα του Αλκαζάρ.

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα σε ολόκληρη την πόλη της Λάρισας, καθώς φρεάτιο το οποίο είχε οχυρωθεί με σακίδια άμμου στην οδό Κάρλας, δεν άντεξε και έσπασε με αποτέλεσμα ο δρόμος να μετατραπεί σε ποτάμι.

Μάλιστα τα νερά κατευθύνονται προς την οδό Βόλου και οι ιθύνοντες κάνουν αγώνα δρόμου να μεταφέρουν στο σημείο νέο μεγάλο αριθμό σακιδίων για να σταματήσουν την ορμή των υδάτων, ενώ ήδη έφτασε φορτηγό που ξεφορτώνει μεγάλες ποσότητες χώματος.

Την ίδια στιγμή, ασύλληπτες είναι οι εικόνες καταστροφής από την πλημμυρισμένη οδό Βόλου στη Λάρισα. Το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας και ο όγκος των υδάτων που κατεβαίνει διαρκώς από το πλημμυρισμένο Κιλελέρ μετέτρεψαν τις περιοχές γύρω από την οδό Βόλου σε απέραντη λίμνη.

Χαρακτηριστικές είναι εξάλλου και οι εικόνες από τον περιβάλλοντα χώρο γνωστού παιδότοπου όπου τα πάντα καλύφθηκαν από νερό και βούλιαξαν στη λάσπη.

Βομβαρδισμένο τοπίο το Καλό Νερό και τα άλλα χωριά στο Κιλελέρ
Τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ έχουν πληγεί όσο καμία άλλη περιοχή της περιφέρειας, καθώς η εικόνα της καταστροφής είναι βιβλική. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Καλό Νερό Λάρισας που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς το ποτάμι έχει κατέβει μέσα από το χωριό κι έχει παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Διέλυσε τα πάντα, ό,τι υποδομή υπήρχε στο χωριό. Από κολώνες φωτισμού, μέχρι άσφαλτο, καλλιέργειες, παρέσυρε οχήματα, έπνιξε ζώα και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια κι επιχειρήσεις.

Το Καλό Νερό είναι δυστυχώς μόλις ένα από τα δεκάδες χωριά των δήμων Κιλελέρ και Φαρσάλων που έχουν βυθιστεί στο νερό.

Έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας ο στρατός: Απεγκλωβίζουν ηλικιωμένους από πλημμυρισμένα σπίτια -Συγκλονιστικές εικόνες

Previous article

Κλεπετσάνης: απαράδεκτη η καταψήφιση των κονδυλίων για τα σχολεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.