ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία – Λέκκας: Καταστράφηκε το 22% της αγροτικής παραγωγής της χώρας

0

Στις ανυπολόγιστες καταστροφές που έχει αφήσει πίσω της η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία αναφέρθηκε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας εκτιμώντας ότι ο κάμπος θα χρειαστεί πέντε χρόνια για να είναι ξανά γόνιμος.

«Οι αγροτικές εκτάσεις είναι περιοχές που θα αργήσουν να ανακάμψουν. Δεν είναι μόνο η αγροτική αναπαραγωγή που καταστράφηκε ολοσχερώς, δηλαδή το 22-23% της αγροτικής παραγωγής της χώρας, είναι ότι οι αποθέσεις αργίλων και λάσπης πάνω στα γόνιμα εδάφη πάχους τουλάχιστον μισού μέτρου δεν μπορούν να φιλοξενήσουν καλλιέργειες, δεδομένου ότι δεν έχουν οργανικά στοιχεία», είπε χαρακτηριστικά ο Ευθύμης Λέκκας για το πέρασμα της κακοκαιρίας από την περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι «θα χρειαστεί μια πενταετία» ώστε να αρχίσει να αποδίδει και πάλι ο κάμπος και να είναι γόνιμα τα εδάφη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Λάρισα και την υπερχείλιση του Πηνειού δήλωσε ότι οι ζημιές περιφερειακά της πόλης και κατά μήκος του ποταμού.

«Πιστεύω ότι η στάθμη του Πηνειού θα παραμείνει εκεί που είναι, από εκεί και πέρα όμως όλα είναι ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά.

Κακοκαιρία Daniel: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

Previous article

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ: “Εντελώς απροετοίμαστος ο Δήμος Κορινθίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.