ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δέσμευση Σταυρέλη για σκίαστρα σε όλα τα σχολεία του δήμου

0

Μία ενδιαφέρουσα δέσμευση αναλαμβάνει ο συνδυασμός Πνοή Δημιουργίας και ο Νίκος Σταυρέλης, που αφορά τα σχολεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση “στοχεύει να τοποθετήσει σταδιακά σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας, σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, σύγχρονες κατασκευές σκίασης με τα πλέον εξελιγμένα συστήματα σκίασης τελευταίας τεχνολογίας που παράλληλα θα είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά.

Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε καλαίσθητα σκίαστρα αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως για παράδειγμα τα shade sails / ιστία σκίασης και άλλες, έτσι ώστε να μη δημιουργούμε κινδύνους με τις βάσεις που απαιτούνται σε άλλες λύσεις όπως είναι οι πέργκολες.

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να βγουν με τους δασκάλους τους από την αίθουσα, να χαρούν τη βιωματική μάθηση και το παιχνίδι, να ενισχύσουν την επαφή τους με το φυσικό περιβάλλον, να κάνουν με ασφάλεια και σωστές συνθήκες τις υπαίθριες δραστηριότητές τους.

Θέλουμε η σχολική αυλή να αποτελέσει το σημείο των πιο όμορφων αναμνήσεων των μαθητών.

Ανάλογες λύσεις θα χρησιμοποιήσουμε και για σκίαση σε κοινόχρηστους χώρους σε ολόκληρο το Δήμο για να ανακουφίσουμε τους πολίτες και τους επισκέπτες από την έντονη ζέστη, να δημιουργήσουμε όμορφα σημεία συγκέντρωσης και αναψυχής.

Η παρούσα δράση θα συνδυαστεί και με ενίσχυση της βλάστησης, με φυτικά είδη προσαρμοσμένα στο κλίμα της κάθε περιοχής και πάντα υπό την προϋπόθεση της απόλυτης ασφάλειας…”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέα αντιπαράθεση Σταυρέλη Νανόπουλου με αφορμή την απόσυρση μιας υποψηφιότητας

Previous article

Συναγερμός στη Λάρισα: Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού -Απεγκλωβίζουν συνεχώς κατοίκους από πλημμυρισμένες συνοικίες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.