ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πλημμύρες/Παλαμάς: «Μού δόθηκε εντολή να σπάσω το φράγμα»

0

Νέα στοιχεία προστίθενται στις φήμες και τις πληροφορίες ότι στη Θεσσαλία έγιναν «παρεμβάσεις» σε φράγματα, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν πόλεις όπως η Καρδίτσα και η Λάρισα.

Την ώρα που έχουν πάρει τη νομική οδό οι καταγγελίες ότι το φράγμα του Ενιππέα έσπασε εσκεμμένα, ιδιοκτήτης χωματουργικού μηχανήματος παραδέχθηκε στην τηλεόραση του Alpha ότι ο ίδιος έκανε «παρέμβαση» στο φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από τον Παλαμά.

«Μου δόθηκε εντολή να κάνω παρέμβαση. Η εντολή μού δόθηκε από εκεί που είμαι μισθωμένος. Εμάς μας επιτάσσει για επιφυλακή η Περιφέρεια. Σας είπα ακριβώς τι γίνεται και από πού παίρνουμε τις εντολές μας και από πού είμαστε καθοδηγούμενοι. Έγινε κάποια ελεγχόμενη τομή…», ανέφερε χαρακτηριστικά..
Από την πλευρά τους, οι αρμόδιες αρχές αρνούνται ότι έδωσαν εντολές για σπάσιμο φραγμάτων.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε ήδη εντολή στους εισαγγελείς των πληγεισών περιοχών να διερευνήσουν το ενδεχόμενο ευθυνών των εμπλεκόμενων περιφερειών και δήμων. Στη σχετική εισαγγελική παραγγελία τονίζεται ότι  πρέπει να διερευνηθεί «αν αληθεύουν οι καταγγελίες ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ή ο Δήμος Καρδίτσας (ή από κοινού) προχώρησαν σε παρέμβαση στο φράγμα του ποταμού Καράμπαλη ή οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να προστατεύσουν από την πλημμύρα τον Δήμο Καρδίτσας…».

Επισημαίνεται ότι τριάντα κάτοικοι του κατεστραμμένου χωριού Φαρκαδόνα κατέθεσαν ομαδική μήνυση, καταγγέλλοντας ότι το φράγμα του Ενιππέα έσπασε εσκεμμένα. Η μήνυση να στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων Αρχών, ανάμεσά τους και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι έσπασε το φράγμα του ποταμού προκειμένου να σωθεί η Καρδίτσα από τα ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα τα νερά των πλημμυρών να πνίξουν τα γύρω χωριά.

Κακοκαιρία Daniel: Ισοπεδωμένη η Θεσσαλία – Κομμένη στα δύο η Ελλάδα- Αναζητώντας τις ευθύνες

Previous article

Nίκος Σταυρέλης: Αυτά τα έργα θα κάνουμε στο Σοφικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.