ΥΓΕΙΑ

Αναστέλλεται επ αόριστον η εκτέλεση παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ στα μικροβιολογικά εργαστήρια!

0

Μία απόφαση βόμβα έλαβαν οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικων κέντρων της Κορινθίας με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας (ΙΣΚ).

Συγκεκριμένα από την 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται επ αόριστον “η εκτέλεση παραπεμπτικών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, με την μορφή επίσχεσης εργασίας“.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΙΣΚ, “την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 έλαβε χώρα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας ευρεία συνάντηση μεταξύ των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών και των Διαγνωστικών Κέντρων του Νομού Κορινθίας, που είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μέσα σε γόνιμο και δημιουργικό κλίμα, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτών Ιατρών και των εκπροσώπων των διαγνωστικών κέντρων αποφάσισε την καθολική αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για τις μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, με την μορφή επίσχεσης εργασίας, από την 1η Οκτώβρη 2023 και επ’ αόριστον.  

Η υφαρπαγή του εισοδήματος των εργαστηρίων σε ποσοστό 70% από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δυνάμει μνημονιακών δεσμεύσεων και Νόμων, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν ήδη καταργηθεί από 2018, επιβάλλει ως έσχατο μέτρο την  από μέρους των εργαστηρίων αναστολή εκτέλεσης παραπεμπτικών, δεδομένου ότι η ανάλγητη και ληστρική αντιμετώπιση αυτών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική και ηθική εξόντωσή τους.

Ο Ι.Σ.Κ. στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις  κινητοποιήσεις των εργαστηριακών Ιατρών-μελών του και καλεί και τους υπόλοιπους εργαστηριακούς Ιατρούς και Διαγνωστικά Κέντρα της Ελληνικής Επικράτειας να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους και να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά τους.  

Καλούμε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες των μελών τους στο δίκαιο αίτημά τους.

Μετατίθενται για την Παρασκευή τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της “Επόμενης Μέρας”

Previous article

Πέντε δεσμεύσεις Σταυρέλη για Συνοικισμό, Μπαθαρίστρα, Αγιάννα και Ποσειδωνία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ