ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η ανταποδοτική ανακύκλωση στην Πελοπόννησο ξεκινά από τον δήμο Κορινθίων!

0

Γωνιές ανακύκλωσης για Μέταλλο, Χαρτί, Γυαλί, Πλαστικό διαθέτει από σήμερα ο δήμος Κορινθίων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε με την διεκδίκηση του έργου τον περασμένο χρόνο, την έγκριση και υλοποίηση του σήμερα ως ο πρώτος δήμος της Πελοποννήσου που παρουσίασε πληρότητα και ετοιμότητα.

Τα πολυκέντρα ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν σε 5 σημεία του δήμου Κορινθίων και σε πλήρη αξιοποίηση τους μπορούν να δώσουν 6 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά ημερησίως!

Η επίδειξη λειτουργίας έγινε στο πολυκέντρο που τοποθετήθηκε επί της Εθνικής Αντιστάσεως, έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου ως ένα ουσιαστικό μήνυμα αφού, τα παιδιά είναι η βάση για την δημιουργία συνείδησης ανακύκλωσης στις επόμενες αλλά και τις τωρινές γενιές.

Κάθε πολύκεντρο διαθέτει  σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά στην πηγή και να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση, αρχική επεξεργασία και αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, αντίστοιχα.

Η ανταποδοτική ανακύκλωση περιλαμβάνει κίνητρο κέρδους για τον πολίτη, για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα supermarket, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη ενώ για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Τα σημεία που μπορούν να βρουν οι πολίτες τα πολύκεντρα ανακύκλωσης είναι:
·  Επί της πλατείας Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), στο λιμάνι Κορίνθου.
·  Επί των οδών Γ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη, στην πόλη της Κορίνθου, έξω από το 2ο Δημοτικό σχολείο.
·  Επί της της πλατείας Ηλιόπουλου, στην περιοχή συνοικισμός, στην πόλη της Κορίνθου.
·  Επί την Π.Ε.Ο Κορίνθου-Πατρών, στον οικισμό Λέχαιο, έξω από το Γυμνάσιο Λεχαίου.
·  Επί της οδού Εθνικής Αντίστασης και μεταξύ των οδών Κολιάτσου & Αδειμάντου, στην πόλη της Κορίνθου.

«Τα 5 σημεία που σήμερα τοποθετούνται μας επιτρέπουν να ανακυκλώνουμε υλικά και να υπάρχει ανταπόδοση και σε είδος και σε χρήμα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζουμε τον όγκο των σκουπιδιών που ο δήμος πρέπει να διαχειριστεί και ταυτόχρονα  τα παιδιά μπορούν να πάνε εκδρομή δωρεάν γιατί θα έχουν χρήματα ενώ προστατεύουμε και το περιβάλλον.

Όλα αυτά δείχνουν την ευαισθησία, τον σχεδιασμό και την μέριμνα του δήμου Κορινθίων για το περιβάλλον και την προστασία του, είναι μια από τις δράσεις που υλοποιούμε, παράλληλα με την κομποστοποίηση που ξεκινά σύντομα.

Το εργοστάσιο σας δίνω την είδηση θα ξεκινήσει σύντομα παρά τις δικαστικές διαμάχες που είχαμε, η κατασκευή για να τακτοποιηθεί το θέμα. Στόχος είναι ο δήμος μας να είναι πρότυπο στην διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών και των απορριμμάτων», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Από την Αγαπηδάκη με… αγάπη: «δώρο» στους γιατρούς το αντιγριπικό εμβόλιο

Previous article

Επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.