ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων – ΣΤ’ Κ.Α.Π.Η. (photos)

0

Ο θεσμός των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, δηλαδή των ΚΑΠΗ, έρχεται από το μακρινό 1984. Ιδρύθηκε με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Προνοίας, μέσω των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και διευρύνθηκε σε όλη τη χώρα έτσι ώστε σήμερα να λειτουργούν περισσότερα από 970 τέτοια κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Για μερικούς είναι περίεργο πως άντεξε στο χρόνο ο θεσμός των ΚΑΠΗ. Είναι εκείνοι που δεν αντιλήφθηκαν πως η δημιουργία τους συνδεόταν με την ικανοποίηση των πάγιων αναγκών μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Μέσα από αυτά, η συγκεκριμένη ομάδα έχτισε σχέσεις, συνεργασίες και συμμετείχε ενεργά στην κοινωνική δικτύωση της τοπικής κοινωνίας.

Στην Κόρινθο το πρώτο ΚΑΠΗ ιδρύθηκε το 1999 και από τότε εξαπλώθηκαν σχεδόν παντού. Ωστόσο, εκείνο που έχει την μεγαλύτερη δραστηριότητα στην Κόρινθο είναι το Στ’ ΚΑΠΗ της Κορίνθου στο κέντρο της πόλης (Αδειμάντου 29).

Όλα αυτά τα χρόνια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα πρωτότυπων δραστηριοτήτων που καλύπτουν κάθε επιθυμία, το Στ’ ΚΑΠΗ δίνει σταθερό τον τόνο.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα προγράμματα είναι στοχευμένα στην ενίσχυση της βιολογικής και ψυχικής υγεία των μελών του, την ενεργοποίηση της δημιουργικότητας τους, την τόνωση της κοινωνικής τους ζωής και την ψυχαγωγία τους.

Στο πλαίσιο αυτό και για την νέα χρονιά (2023-2024) η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και ο πρόεδρός του Βασίλης Γεώργαρης σχεδιάζουν μία σειρά από νέες παρεμβάσεις και νέα προγράμματα που θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των μελών του. Ανάμεσά τους είναι:
• Ασκήσεις Μουσικοκινητικής Εξάσκησης.
• Θεατρικά παιχνίδια και βιωματικές ασκήσεις.
• Παιχνίδια εξάσκησης μνήμης, από εξειδικευμένη κοινωνική λειτουργό.
• Περιπάτους υγείας.

Εννοείται πως όλες οι σημερινές δραστηριότητες που έχουν μετατρέψει το Στ’ ΚΑΠΗ στον δημοφιλέστερο κοινωνικό χώρο του δήμου μας, θα παραμείνουν ενεργές.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το ΣΤ’ ΚΑΠΗ του δήμου Κορινθίων

Share this…

Νίκη απ την πρώτη Κυριακή δίνουν τα έργα σε Συνοικισμό – Νεάπολη – Καλλιθέα!

Previous article

Δημήτρης Πιστεύος: Την Επόμενη Μέρα δεν θα υπάρχουν «έρημα χωριά» στο Φενεό!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.