ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για σεισμούς στον Κορινθιακό: Ποια η πιθανότητα για μεγάλη δόνηση

0

Συνεχείς είναι οι σεισμοί, την Κυριακή (29/10), που γίνονται στον θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, να κάνει λόγο για «σμηνοσειρά» και να είναι καθησυχαστικός, τονίζοντας πως υπάρχει «πολύ μικρή πιθανότητα για ισχυρή δόνηση».

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε: «Σεισμός μεγέθους 3,6 στο θαλάσσιο χώρο του Ξυλοκάστρου στις -9:41. Αποτελεί συνέχεια της σεισμικής δράσης που έχει αρχίσει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Ο μεγαλύτερος σεισμός της ακολουθίας έγινε στις 25/09 με μέγεθος 3,8. Μάλλον πρόκειται για σμηνοσειρά. Αν αυτό ισχύει, τότε η πιθανότητα για ισχυρό σεισμό είναι πολύ μικρή. Πάντως, η συνέχιση της προσεκτικής παρακολούθησης και αξιολόγησης της εξελισσόμενης δράσης επιβάλλεται».

Πάντως, με νεότερη ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος επεσήμανε το εξής: «Kαι άλλος σεισμός στη θάλασσα του Ξυλοκάστρου πριν από λίγα λεπτά. Μέγεθος 3,9 (ΕΜSC και ΕΑΑ). Με τα μέχρι τώρα δεδομένα παραμένουμε στην εκτίμηση ότι μάλλον πρόκειται για σμήνος σεισμών, όπως έγραψα και σε προηγούμενο σημείωμα σήμερα».

Κορινθιακός Κόλπος: Μπαράζ σεισμών στην περιοχή σήμερα (29/10)

Δύο σεισμοί μεγέθους 3,6 και 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντίστοιχα, σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής (29/10) στον Κορινθιακό Κόλπο, στα ανοιχτά του Ξυλοκάστρου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 09:41 π.μ. και είχε ως επίκεντρο τα 17 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλοκάστρου, στον θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου. Ακόμα, ο εν λόγω σεισμός χαρακτηρίζεται ως επιφανειακός αφού το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε σε μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός, Σεισμός Τώρα, Σεισμός Κορινθιακός Κόλπος, Κορινθιακός Κόλπος

Εννέα λεπτά αργότερα, ακολούθησε και άλλος σεισμός μεγέθους 2,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, με το ίδιο επίκεντρο αλλά και με το ίδιο εστιακό βάθος, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σεισμός, Σεισμός Τώρα, Σεισμός Κορινθιακός Κόλπος, Κορινθιακός Κόλπος

Στη συνέχεια, νέος σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής (29/10), κοντά στο Ξυλόκαστρο και στον θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά του Ξυλοκάστοτ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σεισμός, Σεισμός Τώρα, Σεισμός Κορινθιακός Κόλπος, Κορινθιακός Κόλπος

Δημήτρης Παπανικολάου: Πώς έσωσε παιδί με αυτισμό σε κρίση – Ένα σημαντικό μάθημα ανθρωπιάς

Previous article

Ξεκινούν με το νέο νόμο οι δήμοι να μαζεύουν με αναγκαστικά μέτρα οφειλές ακόμη και 50 ευρώ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.