Περιφερεια

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια το έργο για την προστασία της αρχαίας διόλκου, στον Ισθμό

0

«Το μέλλον ανήκει στην Κορινθία» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην – παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού Χρίστου Δήμα –  εκδήλωση για την παράδοση, από την Περιφέρεια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του ολοκληρωμένου έργου προστασίας της όδευσης της αρχαίας Διόλκου.

Σκοπός του εν λόγω έργου αποτελεί η μακροχρόνια προστασία της όδευσης της αρχαίας Διόλκου από την θαλάσσια διάβρωση, ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες συντήρησης των μελών, η αποκατάσταση και η ανάδειξη του μνημείου.

Τι περιλαμβάνει το έργο που ολοκληρώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου

Το έργο περιλαμβάνει ανέλκυση των διάσπαρτων βυθισμένων μελών του μνημείου, δημιουργία θαλάσσιου φράγματος κατά μήκος της διόλκου και σε σχετικά μικρή απόσταση από αυτήν, που κατασκευάστηκε κατά τμήματα με πρανή θωρακισμένα από φυσικούς ογκόλιθους λατομείου και κατά τμήματα με κατακόρυφο μέτωπο που διαμορφώνεται με προκατασκευασμένα πλωτά κιβώτια από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η κατασκευή της διόλκου στην αρχαιότητα προέκυψε από την ανάγκη για γρήγορο πέρασμα των πλοίων από τον Σαρωνικό στον Κορινθιακό κόλπο και αντίστροφα, έγινε στις αρχές του 6ου π.Χ. αιώνα και συνδέεται με την τυραννίδα του Περίανδρου στην Κόρινθο.

 «Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί όχι υποχρέωση, αλλά καθήκον μας» δήλωσε από την πλευρά του, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας.

Είδη πρώτης ανάγκης στο Ευθύμειο Κέντρο από το Σοφικό

Previous article

Πόσο χρεώνουν τα post οι Έλληνες και οι ξένοι Influencers

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.