ΥΓΕΙΑ

Στη Βουλή η άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας της Κορινθίας

0

Με πρωτοβουλία του βουλευτή  Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργου  Ψυχογιού και την συνυπογραφή  του αρμόδιου Τομεάρχη Υγείας, κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την επείγουσα κι επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης  του ΕΚΑΒ και των Κέντρων Υγείας της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνεται, με αφορμή και το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό τραυματισμού 25χρονου στη Νεμέα:  

«Έχουμε φέρει το θέμα της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στη Βουλή πολλές φορές από το 2019. Μάλιστα, είναι η δεύτερη μέσα στο 2023, αυτή τη φορά με αφορμή ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που συνέβη στη Νεμέα, με αποτέλεσμα ένα νεαρό παιδί 25 ετών να τραυματιστεί και να περιμένει για περίπου δύο ώρες σε πολύ σοβαρή κατάσταση να έλθει ασθενοφόρο για να το μεταφέρει στην Κόρινθο και μετά στην Αθήνα. Γεγονός απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο για την Ελλάδα του 2023.

Όπως έχουμε αναδείξει επανειλημμένα, το προσωπικό που διαθέτει το ΕΚΑΒ Κορινθίας είναι σαφώς μειωμένο, με τις τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού να έχουν γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018-2019, με αποτέλεσμα τις πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας για το εναπομείναν προσωπικό και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκπλήρωση του έργου του ΕΚΑΒ, παρά την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι.

Επειδή, λοιπόν, η Πολιτεία σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου και πρόνοιας έχει υποχρέωση να εγγυάται την προστασία της ζωής και την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, οι βουλευτές ζητούν άμεσες ενέργειες θέτοντας στον αρμόδιο Υπουργό τα εξής ερωτήματα:

1.Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε ασθενοφόρα στο Νομό Κορινθίας, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση χορήγηση προ-νοσοκομειακής φροντίδας και η έγκαιρη κι ασφαλής μεταφορά στις δομές Υγείας;

 2.Θα εξασφαλίσετε ότι σε κάθε Κέντρο Υγείας του Νομού θα υπάρχει επανδρωμένο ασθενοφόρο όχημα, ώστε να μπορεί να επιχειρεί άμεσα και να αισθάνονται πραγματικά ασφαλείς κάτοικοι και επισκέπτες?

Σεισμός τώρα 5,2 R! Αισθητός στην Kόρινθο, το επίκεντρο στην Ευβοια

Previous article

Και απογευματινές βάρδιες στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ