ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάλι αναβλήθηκε η δίκη του οδηγού της Μπακογιάννη που σκότωσε τον Ιάσονα έξω από τη Βουλή

0
Ôñï÷áßï áôý÷çìá ìå ìç÷áíÞ ìðñïóôÜ áðü ôçí åßóïäï ôçò ÂïõëÞò, ôçí ÐáñáóêåõÞ 12 Ìáñôßïõ 2021. (EUROKINISSI/ÁÑÇÓ ÂÁÖÅÉÁÄÁÊÇÓ)

Νέα αναβολή πήρε σήμερα η δίκη για το τροχαίο έγκλημα έξω απ’ τη Βουλή με θύμα τον Ιάσονα Λαλαούνη, στο οποίο ενεπλάκη το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και προσδιορίστηκε για τις 25 Απριλίου.

«Είμαστε 2,5 χρόνια από το τροχαίο έγκλημα και δεν έχει αρχίσει καν η δίκη» δήλωσε η αδελφή του Ιάσονα στο Star, έξω απ’ τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Η ίδια τόνισε ότι «είμαστε σε πλημμελειοδικείο», κάτι για το οποίο εξέφρασε τη διαφωνία αφού όπως είπε σημαίνει ότι « κανείς δεν θα χάσει το δίπλωμά του, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του».

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου έκρινε πως ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει την πλημμεληματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και έτσι η ανώτατη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι τα τρία χρόνια φυλάκιση με δυνατότητα αναστολής. Δεν εφαρμόστηκαν τα άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα 290 και 290Α για επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία και για επικίνδυνη οδήγηση που προβλέπουν βαρύτατες ποινές για τους υπαίτιους τροχαίων εγκλημάτων.

Ερώτημα παραμένει αν οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κρίνουν ότι παραβιάζονται ή αν δουν ενδεχόμενο δόλο στους επικίνδυνους ελιγμούς του αστυνομικού, αναβαθμίζοντας έτσι το κατηγορητήριο.

Δεν αποδίδεται, όμως, ούτε η πλημμεληματική κατηγορία εγκατάλειψης θύματος τροχαίου, παρότι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο οδηγός δεν βοήθησε τον Ιάσονα όσο κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος, αλλά παρέμεινε στον χώρο της Βουλής. Μέχρι στιγμής η μοναδική ποινή που του έχει επιβληθεί είναι η εφέσιμη ποινή αργίας μόλις τριών μηνών στο πλαίσιο της ΕΔΕ.

«Έχει ειδική εκπαίδευση και αφήνει μόνο του τον Ιάσονα στον δρόμο», σημείωσε χαρακτηριστικά η αδελφή του θύματος, μιλώντας στο Star.

Κόρφος: Σε πλήρη λειτουργία το “εργοτάξιο” των ανεμογεννητριών

Previous article

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Δωρεάν στείρωση για δεσποζόμενες και αδέσποτες γάτες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.