ΥΓΕΙΑ

Οι γιατροί τίμησαν την Ημέρα του Άνδρα προειδοποιώντας για τον προστάτη

0

Την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα τίμησε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, θυμίζοντας την αναγκαία συνθήκη προστασίας της υγείας κάθε άνδρα.

Στις 19 Νοεμβρίου γιορτάζεται και τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών. Με αυτόν τον τρόπο υπενθυμίζονται τα όσα προσφέρει ο άνδρας στην κοινωνία και φυσικά στην οικογένεια. Ο αγώνας του όμως αποτιμάται καθημερινά μέσα από μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες δοκιμάζουν συνεχώς τις αξίες του.

Για να κρατηθεί ψηλά η αντοχή του άνδρα πρέπει να μάθει φροντίζει την υγεία του και κυρίως να προλαμβάνει, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και η δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η έγκαιρη διάγνωση όμως είναι εφικτή, αρκεί κάθε άνδρας να ευαισθητοποιηθεί γι’ αυτό.

Η διάγνωση γίνεται μόνο με ετήσιο προληπτικό έλεγχο και βασίζεται σε μία απλή εξέταση αίματος, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του καρκίνου του προστάτη σε πρώιμο στάδιο. Η εξέταση αυτή μετρά την ποσότητα του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA) στο αίμα. Πρέπει να ελέγχονται άνδρες άνω των 50 ετών με ελεύθερο ιστορικό, ενώ αυτοί με κληρονομικό ιστορικό, καλό είναι να αρχίζουν τον έλεγχο από 40 ετών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αφιερώνει την 19η Νοέμβρη στη πρόληψη του ανδρικού καρκίνου και ανακοινώνει τη διενέργεια δράσεων εκπαίδευσης και πρόληψης, όπως ήδη γίνεται για τον γυναικείο πληθυσμό. Σκοπός μας είναι να προασπίσουμε την δημόσια υγεία με κάθε τρόπο γιατί στεκόμαστε ΜΑΖΙ σε αυτή την κοινωνία. Ενημερωθείτε από τον ουρολόγο ή τον οικογενειακό σας ιατρό και κλείστε άμεσα το ραντεβού με τη πρόληψη…”.

Κάλεσμα της ΟΕΒΕ Κορινθίας σε διαμαρτυρία για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Previous article

(ηχητικο) Τί είπε ο Νανόπουλος για τα ογκώδη απορρίμματα, το σκοτάδι στην πόλη και τα ψηφιακά υδρόμετρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ