ΚΑΙΡΟΣ

Καλόν χειμώνα! Κρύο, βροχές, χιόνια και σαρωτικοί άνεμοι – SOS από το Λιμεναρχείο

0

Το πρώτο πραγματικά χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο αναμένεται να δούμε σήμερα και αύριο σε όλη την Ελλάδα και στην Κορινθία. Κύριο χαρακτηριστικό η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή ειδικά θα πέσει κάτω και από τους δέκα βαθμούς, αλλά και οι πολλοί ισχυροί άνεμοι, που θα ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ.

Μάλιστα η ΕΜΥ έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση θυελλωδών ανέμων για το Σαββατοκύριακο, ενώ και το Λιμεναρχείο Κορίνθου κάλεσε τους ιδιοκτήτες των σκαφών:

  • Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους.
  • Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.
  • Να μην αποπλεύσουν έως τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.

Ειδικότερα για σήμερα Σάββατο στην παραλιακή Κορινθία προβλέπεται βροχή και ισχυροί άνεμοι, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 (αργά το βράδυ) έως 19 (το μεσημέρι) βαθμούς. Στα ορεινά, ωστόσο, η θερμοκρασία θα είναι ακόμα χαμηλότερη μεταξύ 2 και 8 βαθμών, ενώ σήμερα το βράδυ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια.

Αύριο στα παραλιακά η θερμοκρασία θα πέσει δραματικά (8-10 βαθμοί) , ενώ θα ενισχυθεί και η ένταση των ανέμων. Στα ορεινά θα χιονίζει για τα καλά με την θερμοκρασία να διατηρείται οριακά πάνω από το μηδέν κατά την διάρκεια της ημέρας και κάτω από το μηδέν τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα κοπάσουν από την Δευτέρα, όμως το κρύο θα διατηρηθεί και μόνο από την Τρίτη θα επιστρέψουμε σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Δήμος Βέλου: Εικονικό μουσείο για την συμβολή της κορινθιακής σταφίδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821

Previous article

Λουτράκι: Το Κέντρο Υγείας ξεκινά κατ’ οίκον μαιευτική φροντίδα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ