ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η Κόρινθος έγινε μέλος της διεθνούς ομάδας των ιστορικών πόλεων

0

Σε ένα κλειστό κλαμπ ιστορικών πόλεων σε όλο τον κόσμο ανήκει πλέον η Κόρινθος. Ύστερα από ενέργειες, δράσεις και συμμετοχές της δράσης «Κορίνθου Πόλης που Μαθαίνει» η Κόρινθος εντάχθηκε επίσημα στην Ομάδα των Ιστορικών Πόλεων (League of Historical Cities).

Βασικό θέμα της ομάδας αυτών πόλεων αυτών στο τελευταίο τους συνέδριο -το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στην Andong της Νότιας Κορέας- ήταν το πώς μια ιστορική πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μπορεί να σχεδιάσει καλύτερα τη σύγχρονη πολιτική της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Ας ελπίσουμε ότι η σημαντική αυτή ένταξη της Κορίνθου θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια σύγχρονη ποιοτική της ανάπτυξη και εξωστρέφεια. Κοινός τόπος πάντως είναι ότι η πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά παρέχει τεράστιες δυνατότητες. Η Κόρινθος που επιχειρεί να αποκτήσει την δική της «ταυτότητα» και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας ήδη κάνει προσπάθειες να αναδείξει το πολιτιστικό της κομμάτι και τις υποδομές της προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό τα πλεονεκτήματα της.

Ο Σταϊκούρας εξήγησε γιατί απεντάχθηκαν τα αντιπλημμυρικά του Λουτρακίου

Previous article

“Έσκασαν” οι πρώτες αποχωρήσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.