ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι φαρμακοποιοί του νομού ενημερώνουν τους μαθητές για τα φάρμακα και τις εξαρτήσεις

0

Μια δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σχολεία του νομού μας, υλοποιεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας, σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας. Θέμα της δράσης είναι «Το Φάρμακο: ίαμα και δηλητήριο – Εξαρτήσεις».

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί αρχική έμπνευση και υλοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, ο οποίος το παρουσίασε σε αντίστοιχα σχολεία πριν από μερικά χρόνια. Η μεγάλη αποδοχή του από τους εκεί τοπικούς φορείς και κυρίως τους ίδιους τους μαθητές που το παρακολούθησαν, παρακίνησε τον ΦΣ Κορινθίας να οργανώσει την υλοποίησή του στην Κορινθία, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. 

Μετά την εξαιρετική συνεργασία με τον ΦΣ Ροδόπης και ειδικότερα τον Πρόεδρο του Συλλόγου κατά την αρχική εφαρμογή του κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο και τον νυν Πρόεδρο κ. Χρήστο Κουκάκη, ο ΦΣ Κορινθίας οργάνωσε μια ειδική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους φαρμακοποιούς-μέλη του Πολυξένη Δημητρίου, Νικόλαο Κορκάρη και Ματάτση Αικατερίνη, οι οποίοι επικαιροποίησαν το περιεχόμενο του προγράμματος.

Στο 4° Συνέδριο Φαρμακοποιών Πελοποννήσου, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος στο Λουτράκι Κορινθίας, παρουσιάστηκε η επικαιροποιημένη εκδοχή του και τελικά -ύστερα από συντονισμό της υπεύθυνης του ΔΣ του Συλλόγου, Μαριάννας Αναστασοπούλου, με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολείων- ξεκίνησε την πρώτη παρουσίαση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, “η Τρίτη 14 Νοεμβρίου ήταν μια σημαντική ημέρα για τον Σύλλογό μας, με την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος στο Γυμνάσιο Αθικίων Κορινθίας! Μπράβο στα μέλη του Συλλόγου μας καθώς και στα μέλη του ΦΣ Ροδόπης, οι οποίοι συνετέλεσαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας τόσο ξεχωριστής δράσης φαρμακοποιών του πάγκου, για την ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού σε θέματα σωστής χρήσης φαρμάκων και αποφυγής εξαρτήσεων!

Θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο της Κορινθίας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας!

Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο μουσικό σχολείο Κορίνθου

Previous article

Πήρε το “διπλό” και πέρασε δεύτερος ο ΠΑΣ Κόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.