Περιφερεια

Έτοιμος να αναλάβει διοίκηση ο Πτωχός – Πότε θα ανακοινώσει τους αντιπεριφερειάρχες

0

Έτοιμος να διοικήσει από την πρώτη μέρα είναι ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος ορκίστηκε μαζί με τους νέους περιφερειακούς συμβούλους, την περασμένη Παρασκευή.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Δημήτρη Πτωχού αναφέρουν ότι ο νέος περιφερειάρχης είναι απόλυτα ενημερωμένος σε όλους τους τομείς ώστε να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα.

Ο Δημήτρης Πτωχός δεν θέλει να χάσει χρόνο και έχει φροντίσει όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερωθεί τόσο από την ίδια την Περιφέρεια, αλλά και από τους περιφερειακούς συμβούλους απ’ όλους τους νομούς που θήτευσαν το προηγούμενο διάστημα. Εξ’ ου και οι επανειλημμένες συναντήσεις που είχε μαζί τους.

Παράλληλα όλο το προηγούμενο διάστημα επισκέπτονταν φορείς και υπουργεία ώστε να έχει πλήρη εικόνα.

Επτασφράγιστο μυστικό οι αντιπεριφερειάρχες

Η ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών και των αιρετών που θα αναλάβουν επιτελικές θέσεις θα γίνουν λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, δηλαδή λίγο πριν την Πρωτοχρονιά και πιθανότερα στις 30 Δεκεμβρίου.

Τα ονόματα που θα αναλάβουν είναι ακόμα επταφράγιστο μυστικό, καθώς ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης δεν έχει ανακοινώσει ούτε στους ίδιους τις αποφάσεις του.

Είναι θέμα τακτικής του Δημήτρη Πτωχού ώστε να μην υπάρξουν γκρίνιες και πιέσεις. Μόνο ο ίδιος και οι απόλυτα στενοί του συνεργάτες γνωρίζουν τους αντιπεριφερειάρχες.

Πάντως, εκτιμάται ότι σε πρώτη φάση θα προτιμηθούν δικαιωματικά αυτοί που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις.

Δεν είναι λίγοι πάντως οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ράβουν κοστούμια για να είναι έτοιμοι να αναλάβουν πόστα. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πτωχός θέτει και αξιοκρατικά κριτήρια με αποτέλεσμα κάποιοι ίσως να περιμένουν σε βάθος χρόνου.

Στόχοι, προκλήσεις, προτεραιότητες

Στόχος του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι «να πάμε την Πελοπόννησο, μπροστά, να κάνουμε την Πελοπόννησο μία περιφέρεια πρότυπο για όλους», όπως είχε δηλώσει αποκλειστικά στο Anagnostis.

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η Περιφέρεια, σύμφωνα με όσα είχε πει ο Δ. Πτωχός σε συνέντευξή του στον Άκη Γκάτζιο είναι, «να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι που μπορούν και πρέπει να διατεθούν σωστά. Πολλές φορές μετράμε τον τρόπο με τον οποίο πετυχαίνει ή όχι η Περιφερειακή Διοίκηση μόνο με δύο βασικούς δείκτες. Το πόσα έργα κάνει και πόσα χρήματα απορροφά. Εμείς δεν θέλουμε να στεκόμαστε αποκλειστικά στην απορρόφηση των χρημάτων αλλά κυρίως, στην αξιοποίησή τους, αφού είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και συνέργειες μεταξύ διαφορετικών χρηματοδοτικών μέσων, ώστε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης χρειάζεται στενή συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να γίνει σωστή διαχείριση των κονδυλίων, να υπάρχει μία εναρμόνιση εθνικών και περιφερειακών στόχων και πιστεύω ότι είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Ξέρω πώς να συνεργαστούμε, αλλά και πώς να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά, για να έχουμε τα αποτελέσματα που μας αξίζουν».

Στις προτεραιότητες του νέου περιφερειάρχη είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε ένας νέος να θέλει σε μερικά χρόνια, να μείνει και να εργαστεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να μην αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό ή στην καλύτερη περίπτωση στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: ANAGNOSTIS.ORG

To πιο 𝐏𝐫𝐞 – 𝐍𝐞𝐰 𝐘𝐞𝐚𝐫 𝐖𝐢𝐧𝐞 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐲 έρχεται στο γιορτινό… Λουτράκι!

Previous article

Μια απίθανη φωτογραφία. Χωρίς άλλα λόγια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.