ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: με μειώσεις αλλά και αυξήσεις δημοτικών τελών το 2024

0

Ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα νέα έκρυβε η χτεσινή ομιλία του Νίκου Σταυρέλη στο πλαίσιο της ορκωμοσίας του. Ο νέος δήμαρχος Κορινθίων προανήγγειλε μειώσεις σε κατηγορίες των δημοτικών τελών αλλά και αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα, όπως είπε, στις πρώτες αποφάσεις των συνεδριάσεων του Ιανουαρίου θα είναι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για την κατάληψη των δημοτικών χώρων, των τελών ύδρευσης κατά 20% μεσοσταθμικά και των τελών νεκροταφείου, κατά 50%.

Ωστόσο, παράδεχτηκε πως θα έχουμε αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (υπενθυμίζοντας πως δεν είχε δηλώσει προεκλογικά για μείωση αυτών των τελών): “Θα πω όμως και αλήθειες. έρχονται κουστούμια στους δήμους, αλλά εμένα με ενδιαφέρει ο δήμος Κορινθίων, τα οποία πρέπει να πληρωθούν, γιατί τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά. Περίπου 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο πληρώνουμε στην ΤΕΡΝΑ. Εξαντλήθηκε το αποθεματικό που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια. 1,3 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα που θα μας παρακρατήσουν από τους ΚΑΠ (σ.σ. Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους) για το 2022, 2023 και 2024. Θα το λουστούμε εμείς. Όπως ένα μεγάλο ποσό θα πάει στην διαχείριση για τα ογκώδη. Αυτό είναι ένα θέμα που θα αργήσουμε να το λύσουμε, αλλά θα το λύσουμε.
Ακόμα θα πληρώσουμε ένα μεγάλο ποσόν και για τον οδοφωτισμό. Ωστόσο, όπως είχα δεσμευτεί, θα κάνω επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης…”.

δειτε στο απόσπασμα από το 56.00

VIDEO-FOTO: Όλα όσα είπε ο Νίκος Σταυρέλης χτες στην ορκωμοσία – Ομιλία με δεσμεύσεις και ειδήσεις

Previous article

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου – Φωτό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.