Περιφερεια

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αντιπεριφερειαρχών – Πότε και ποιους θα ανακοινώσει ο Πτωχός

0

Με σημαντική καθυστέρηση και ενώ ήδη παρήλθε η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Δευτέρα, ο Δημήτρης Πτωχός τους νέους αντιπεριφερειάρχες. Φυσικά το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις θέσεις που θα αναλάβουν οι επτά Κορίνθιοι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ήτοι: ο Τάσος Γκιολής, ο Σπύρος Ζαχαριάς, η Αθηνά Κόρκα, ο Σωτήρης Μουρίκης (που ήδη εκπροσωπεί την Κορινθία στην Περιφερειακή Επιτροπή), ο Χρύσος Μέλλος, ο Μάρκος Λέγγας και ο Γιώργος Χασικίδης.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ο Περιφερειάρχης μπορεί να ορίσει έναν (1) αναπληρωτή περιφερειάρχη, πέντε (5) χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και έντεκα (11) θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, από τους οποίους οι τρεις θα είναι άμισθοι. Ο ορισμός τους γίνεται μόνο μεταξύ των 27 περιφερειακών συμβούλων, που ανήκουν στην παράταξη του περιφερειάρχη.

Εκτός από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, τους 16 αντιπεριφερειάρχες υπάρχουν ακόμη θέσεις για τους τρεις (3) προέδρους των αναπτυξιακών οργανισμών της Περιφέρειας: της «Μοριάς ΑΕ», της «Αναπτυξιακής Μεσσηνία Α.Ε», της «ΤΑΠΤοΚ Αρκαδία», ενώ ήδη έχει εκλεγεί ο Μανώλης Σκαντζός πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ουσιαστικά, δηλαδή, υπάρχουν 21 θέσεις για τους 27 εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων. Ο αριθμός αυτός των υπεύθυνων (και έμμισθων) θέσεων στο νέο διοικητικό περιφερειακό σχήμα, αφενός επιτρέπει την αξιοποίηση των περισσότερων από τους 27 συμβούλων της πλειοψηφίας και αφετέρου αποτρέπει τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις προστριβές με όσους στο παρελθόν αισθάνονταν ριγμένοι επειδή δεν έγιναν αντιπεριφερειάρχες οι δικοί τους σύμβουλοι.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο που η απλή αναλογική έθεσε φρένο στον εκλεγμένο περιφερειάρχη, ο νέος περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός θα διαθέτει έχει στην διάθεση του μια ισχυρή ομάδα και χρόνο για διορθωτικές κινήσεις τόσο στη δομή όσο και στην ανθρωπογεωγραφία της περιφερειακής αρχής.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από τα Θεοφάνεια στην Κόρινθο

Previous article

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Σαν σήμερα «το βαπόρι από την Περσία, πιάστηκε στην Κορινθία»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.