ΚΑΙΡΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ: Συναγερμός για το δύσκολο 48ωρο – Άνεμοι 8 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και βροχοθύελλα

0

Ένα δύσκολο 48ωρο αναμένεται από σήμερα το  βράδυ και μέχρι την Δευτέρα το βράδυ για την Κορινθία. Η πρόγνωση μιλά για θυελλώδεις παγερούς βοριάδες, με ριπές που θα φτάσουν ακόμα και τα 8 με 10 μποφόρ. Αυτά για την παραθαλάσσια ζώνη καθώς στα ορεινά όλα αυτά θα συνδυαστούν και με χιόνι, που μπορεί να εξελιχτεί ακόμα και σε σφοδρή χιονοθύελλα από τα ξημερώματα.

Θυμίζουμε  ότι πριν από λίγες μόνο ημέρες ανάλογα καιρικά φαινόμενα είχαν πλημμυρίσει το πάρκινγκ στον Φλοίσβο, οπότε καλόν είναι οι κάτοικοι της πόλης να το έχουν στο νου τους από σήμερα το βράδυ και μέχρι την Δευτέρα.

Γενικότερα είναι χρήσιμο να προσέχουν όλοι στις μετακινήσεις τους, να μαζέψουν τις τέντες και να ασφαλίσουν όσο καλύτερα γίνεται τις βάρκες τους.

Από πλευράς βροχοπτώσεων τις περιμένουμε από νωρίς το βράδυ, αρχικά με ήπια ένταση, αλλά από την νύχτα θα μετατραπούν σε βροχοθύελλα, εξ αιτίας των δυνατών ανέμων.

Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή ωστόσο θα χρειαστεί την Δευτέρα το πρωί, που είναι εργάσιμη ημέρα και ως εκ τούτου θα υπάρχει περισσότερη κίνηση καθώς οι συνθήκες θα είναι ίδιες και οι θυελλώδεις βοριάδες θα συνεχιστούν.

Την Τρίτη οι άνεμοι θα υποχωρήσουν, αλλά το κρύο θα δυναμώσει και οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν εξαιρετικά χαμηλά.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, αλλά για λίγο, αφού θα έχουμε νέα επιδείνωση προς το τέλος του μήνα.

Ανάπλαση πλατείας δικαστηρίου και φυλακές Αγιάννη στην ατζέντα της συνάντησης με Φλωρίδη

Previous article

Δεν καταλαβαίνει τίποτα – Απέναντι στην ανομία της αυθαίρετων καταλήψεων δημόσιου χώρου ο Σταυρέλης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΑΙΡΟΣ