ΥΓΕΙΑ

Μείον ακόμα ένας αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Κορίνθου – Πως ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να το ονομάσουν

0

Αίτημα για να ονομαστεί τιμητικά το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου «Θεόδωρος Κοτσώνης» κατέθεσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (με επικεφαλής την αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σολωμού) που επισκέφτηκε την Παρασκευή το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το αίτημα έρχεται ως πράξη αναγνώρισης και επιβράβευσης του έργου και της προσφοράς του προσφάτως αποθανόντα πρώην Βουλευτή Κορινθίας και Υφυπουργού Υγείας με το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα ωστόσο, κατά την συναντηση καταγράφηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των ατελείωτων προβλημάτων η μετάθεση ενός αναισθησιολόγου από την κόρινθο στο νοσκομείο Παίδων…

Η γενικότερη υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό -κυρίως του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ)- τα θέματα υποδομών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του νοσοκομείου, η ελλιπής πυρασφάλεια και η ανάγκη κτιριακής-ενεργειακής αναβάθμισης ήταν τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη για εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος οργανογράμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 50% των οργανικών θέσεων Ιατρών του Νοσοκομείου είναι καλυμμένες, δεν υπάρχει πνευμονολόγος, στα ΤΕΠ βγαίνουν εφημερίες με έναν (1) γενικό Ιατρό και το ακτινολογικό είναι σοβαρά υποστελεχωμένο. Αυτές τις μέρες το ίδρυμα έχασε έναν ακόμα αναισθησιολόγο, για να καλυφθεί το κενό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η άμεση προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό είναι κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας του Νοσοκομείου και του ΤΕΠ, την 24ωρη βάρδια στον αξονικό τομογράφο, αλλά και τη λειτουργία του μαστογράφου που είναι παροπλισμένος στην αποθήκη.

Είναι γεγονός πως το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει μακροχρόνια προβλήματα και χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις με ορίζοντα σε βάθος χρόνου και όχι αποσπασματικές, με λύσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και μετακινήσεις προσωπικού, ιατρικού κυρίως μεταξύ των δομών υγείας, που αποτελούν εμβαλωματικές και προσωρινές λύσεις.

Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, πάγιες πλέον παθογένειες του ΕΣΥ, πρέπει να εκλείψουν. Το 4,5 % των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης που κατευθύνονται στην Δημόσια Υγεία είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς άμεσα μέτρα, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες του σήμερα και η αποφυγή πιθανής κατάρρευσης του ΕΣΥ στο μέλλον.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. 

Οι “Αριστοναύτες” ετοιμάζονται και φέτος

Previous article

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΥΓΕΙΑ