ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Λουτράκι: Οι μαθητές γίνονται το «φωτεινό παράδειγμα» στην ανακύκλωση λαμπτήρων

0

Η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Followgreen.gr/loutraki, στο πλαίσιο της δράσης «Πάμε Ανακύκλωση» στα σχολεία, προχώρησε σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, Φωτοκύκλωση Α.Ε. 

Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 οι σχολικές μονάδες του Δήμου συμμετέχουν στην ανακύκλωση λαμπτήρων. Για τις ανάγκες της δράσης διανεμήθηκε ειδικός εξοπλισμός σε κάδους από τη Φωτοκύκλωση ΑΕ. σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτήν, τον οποίο και θα κάνουν χρήση οι μαθητές -με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών- για να συλλέγουν τους λαμπτήρες τους.

Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ», όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη των Δήμων.

Αποδεκτοί προς ανακύκλωση είναι όλοι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ευθύγραμμοι λαμπτήρες φθορισμού, κυκλικοί λαμπτήρες φθορισμού, λαμπτήρες ατμών νατρίων, λαμπτήρες ατμών υδραργύρου, λαμπτήρες διόδου εκπομπής φωτός LED.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Σχολικό Μαραθώνιο συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου 2.500 μαθητές από 20 σχολεία του Δήμου μας, οι οποίοι ανακύκλωσαν πάνω από 24.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, καπάκια, μπαταρίες, τηγανέλαιο) τα τελευταία έτη.

Μπορούν όλοι να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών, δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας,

• είτε μέσω της ιστοσελίδας www.followgreen.gr/loutraki
• είτε μέσω της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που διατίθεται χωρίς χρέωση στα «App store» για iPhone και «Google play» για Android κινητά και είναι προσβάσιμη για όλους τους δημότες.

ΠΗΓΗ: LOYTRAKI 365

ΟΛΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ: Ποιοι εκλέγονται από την Κορινθία στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου

Previous article

ΣΟΥΣΑΚΙ: Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από το “ατμίζον” ηφαίστειο…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.