ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κατάθεση του Παλαιοχριστιανού στην ΕΛ.ΑΣ.: Τα έξι παιδιά, ο πατήρ Κλεομένης και τα μυστήρια

0

Ως έναν πατέρα που έχει κάνει το παν για να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του περιέγραψε τον εαυτό του ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός, ο οποίος είχε συλληφθεί σε κοινόβιο στην Κορινθία, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς.

Για τον 15χρονο γιο του που φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων, ανέφερε ότι πήγαινε σχολείο μέχρι την έκτη Δημοτικού, ότι δεν ήθελε να φύγει από το μέρος όπου έχει μεγαλώσει και ότι φοβήθηκε βλέποντας μπροστά του αστυνομικούς. Στην ερώτηση για το που βρίσκεται η σύζυγός του με τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά τους απάντησε:

«Προφανώς και είναι σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο», ενώ για το θέμα που έχει ανακύψει σε σχέση με την πατρότητα του παιδιού της κόρης του σημείωσε: «Το μόνο που ξέρω είναι ότι λέγεται πάτερ Κλεομένης».

Αναλυτικά η κατάθεση του 45χρονου Παλαιοχριστιανού στην Αστυνομία:

«Ήμουν παντρεμένος με την πρώτη μου σύζυγο και έχουμε μαζί δύο παιδιά. Ένα αγόρι που έχει γεννηθεί το 2001, ένα κορίτσι το 2002. Από το δεύτερο γάμο μου με την Σεβαστή, έχουμε αποκτήσει τέσσερα παιδιά ένα κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2005 ένα αγόρι το οποίο έχει γεννηθεί το 2009, ένα αγόρι το οποίο έχει γεννηθεί το 2011 και ένα κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2018.

Η κόρη μου από τον πρώτο μου γάμο δεν μένει μαζί μας αλλά μένει μαζί με τον άντρα της στην Άρτα. Το ίδιο και ο γιος μου από τον πρώτο μου γάμο όποιος μένει στην Αθήνα. Στο σπίτι μου στα κάτω Τρίκαλα Κορινθίας μένω με τη γυναίκα μου τη Σεβαστή και τα τρία ανήλικα τέκνα μου δύο αγόρια και ένα κορίτσι. Η ενήλικη κόρη μου έχει ένα μωρό ηλικίας 11 μηνών.

Η κόρη μου απέκτησε το παιδί με έναν άνθρωπο, ο οποίος το μόνο που ξέρω είναι ότι λέγεται πάτερ Κλεομένης και ανήκει σε μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αρνούνται να έχουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα, οπότε δεν έχω άλλα στοιχεία. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε άλλο αφορά στην κόρη μου και το παιδί της γιατί δεν με αφορά. Είναι ενήλικη και κάνει ό,τι θέλει.

Δεν μένει μαζί μας μόνιμα η μεγάλη μου κόρη, απλά έρχεται και επισκέπτεται εμάς και τα αδέρφια της. Αρνούμαι τις κατηγορίες και ζητώ να απολογηθώ ενώπιον του κυρίου εισαγγελέα πρωτοδικών Κορίνθου, χωρίς αυτό να σημαίνει υπεκφυγή ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων, στους οποίους απάντησα για τις κατηγορίες, χωρίς να πω δηλώνοντας ενοχή, παρά μόνο την αλήθεια ενώπιον σας, ότι ο ανήλικος γιος μου ηλικίας 15 ετών ο οποίος μετέβη μαζί μου στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έχει φοιτήσει μέχρι την έκτη δημοτικού και επιφυλάσσομαι να προσκομίσω το ανάλογο πιστοποιητικό από τον Δήμο Καλάμου Αττικής.

Ως προς την δεύτερη κατηγορία της απείθειας, δεν πληρείται ούτε υποκειμενική ούτε αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος. Δεν αρνήθηκα σε κάποιους από τους αστυνομικούς υπαλλήλους την είσοδο σε οποιοδήποτε μέρος, για να επιχειρηθεί κάποια νόμιμη υπηρεσιακή ενέργειά, τουναντίον επέτρεψαν στον επικεφαλής της αστυνομίας την είσοδο στην ιδιοκτησία μου.

Ο ανήλικος γιος μου δεν ήθελε να φύγει από το μέρος που έχει μεγαλώσει. Επίσης φοβήθηκε διότι είχε βιώσει και την προηγούμενη αστυνομική επιχείρηση και εγώ ως πατέρας δεν μπορούσα να μην αφήσω το γιο μου να ακολουθήσει τους αστυνομικούς. Λόγω του ότι δεν έχουμε γνώση της δικογραφίας επαρκώς το αρμόδιο τμήμα της Πρόνοιας διαπίστωσε ότι πρέπει να περιβάλλεται από έγγραφο, όπως ορίζει η ποινική δικονομία ή κάποια κατάθεση αρμόδιου υπαλλήλου επειδή δεν μου έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα ούτε εμένα ούτε της συζύγου μου ούτε καμιά δημόσια αρχή – δημόσιο νοσοκομείο ή Πρόνοια – να διαπιστώσει ότι τα ανήλικα τέκνα μου διέτρεχαν κίνδυνο. Τηρώ τους νόμους απαρέγκλιτα και έχω ποινικό μητρώο λευκό».

Στην ερώτηση των αστυνομικών για το πού βρίσκονται τα υπόλοιπα παιδιά του και η σύζυγός του απάντησε:

«Προφανώς και είναι με τη μητέρα τους σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο. Αν υπήρχε περίπτωση να ήταν αλλού και να κινδύνευαν τα ανήλικα τέκνα μου, οι αστυνομικοί ούτε την πρώτη φορά, ούτε την δεύτερη θα μας έβρισκαν εκεί με παρόντα τα ανήλικα τέκνα μας. Λόγω της αντισυμβατικής ζωής στο σημείο εκείνο, δεν έχουμε συνηθίσει την παρουσία άλλων ανθρώπων και ιδίως αστυνομικών. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει εμάς και τα ανήλικα τέκνα μας εδώ και τέσσερα χρόνια που μένουμε εκεί. Αν ανησυχούσαν θα είχαν καλέσει το δήμαρχο ή την πρόνοια. Εν κατακλείδι, για να σχηματίσετε άποψη για το ποιόν μου, να γνωρίζετε ότι έχω μεγαλώσει ο ίδιος τα παιδιά μου τα οποία απέκτησα με την πρώτη μου σύζυγο. Τα έχω μεγαλώσει μέχρι και σήμερα μόνος μου με τη συνδρομή, αγάπη και βοήθεια της δεύτερης συζύγου μου της Σεβαστής που με στοργή μεγαλώνουμε όλα αυτά τα παιδιά, η οποία είναι και έγκυος τεσσάρων μηνών».

Σημειώνεται ότι ο πατήρ Κλεομένης που είναι γνωστός από τα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς στο διαδίκτυο αρνείται κάθε σχέση με την κόρη και εν γένει με την οικογένεια του 45χρονου Παλαιοχριστιανού.

Ένας ακόμα τίτλος για τον Αργοναύτη…

Previous article

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Νεμέας!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.