ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων και Περιφέρει: Τι εξασφάλισε ο Σταυρέλης από τον Γκιολή (ΧΑΡΤΕΣ)

0

Την αμέριστη στήριξη της περιφέρειας σε τέσσερα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των κορίνθιων έχει εξασφαλίσει ο δήμος. Αυτό είναι και το συμπέρασμα από την συνάντηση που είχε ο Νίκος Σταυρέλης με τον Τάσο Γκιολή την περασμένη εβδομάδα.

Ο δήμαρχος Κορινθίων μίλησε στο korinthia.net.gr και είπε τι συζήτησε με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας για τους κόμβους στην ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών, τους δύο κόμβους στο Mare West, την αναπλαση των 2,8 χιλιομέτρων στην σιδηροδρομική γραμμή εντός της Κορίνθου και το γήπεδο του Συνοικισμού:

Ειδικότερα

Κόμβοι στην Κορίνθου – Πατρών:

Ο δήμος έχει κάνει προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια για δύο κόμβους. Για τον πρώτο, στο ύψος του 4ου Γυμνασίου στον Συνοικισμό, πάνω από την γέφυρα, υπάρχει ήδη μελέτη. Εκεί θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων, όπου σήμερα περνά μόνο ένα αυτοκίνητο κάθε φορά. Εμείς θα κάνουμε μελέτη και θα αναλάβουμε και τον δεύτερο κόμβο, στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος που είναι το Κονάκι. Η περιφέρεια θα κάνει το έργο Ισθμός – Αγιαννιώτικα, που περιλαμβάνει ανάπλαση όλου του αυτοκινητόδρομου, που έχει μετατραπεί πλέον σε Β κατηγορίας.

Κόμβοι στο Mare West:

Πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τρεις κόμβους: οι δύο είναι στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών, στο ύψος του Mare West και ο τρίτος στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνων Κορίνθου, στους Αγίους Θεοδώρους στην Motor Oil. Εκεί έχει μπει πλέον ο εργολάβος, ο οποίος αυτή την στιγμή κάνει τον κόμβο στην Motor Oil. Θα μπει μετά και για τους δύο κόμβους στο Mare West έναν ακριβώς στην είδοσο του εμπορικού κέντρου και ένα λίγο πιο κάτω, μετά την αερογέφυρα.

Ανάπλαση σιδηροδρομικής γραμμής:

Είναι τμήμα από το ευρύτερο έργο ανάπλασης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Βέλο. Σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει η ανάπλαση της γραμμής που περνά από την πόλη της Κορίνθου, μήκους 2,8 χιλιομέτρων. για τα 3 χλμ.
Το έργο έχει χαρακτηριστεί υπερεπείγον γιατί τα χρήματα είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και πρέπει να έχει τελειώσει, μέχρι το τέλος του 2025. Μιλάμε για το διάστημα από την Δαμασκηνού, έξω από το Πανεπιστήμιο, μέχρι το τέρμα της Πατρών, περίπου στην αντιπροσωπεία του Καπαγερίδη.
Τα πρώτα 800 μέτρα (από την Δαμασκηνού) θα είναι μόνο πράσινο και πεζόδρομος και τα άλλα δύο χιλιόμετρα θα είναι πράσινο, πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος. Και εδώ υπάρχει εργολάβος, που μπαίνει με το σύστημα μελέτη κατασκευή (εκπόνηση των οριστικών μελετών του έργου από τον ανάδοχο εργολήπτη, ο οποίος χρησιμοποιεί κατάλληλο γραφείο μελετών.) Μένει να φέρει τις τελικές μελέτες και να εγκριθούν από την περιφέρεια, αλλά ζήτησα να έχει άποψη ο δήμος, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα για τον σχεδιασμό.
Το βασικότερο που θέλουμε να ξέρουμε δεν είναι το περιεχόμενο της ανάπλασης αυτής καθεαυτής αλλά να δούμε τα σημεία πρόσβασης. Γιατί σε αυτή την διαδρομή υπάρχουν πολλά ανισόπεδα σημεία πρόσβασης, αλλού είναι χαμηλότερα, αλλού υψηλότερα σε σχέση με την σημερινή διαμόρφωση της έκτασης που θα αναπλαστεί.

Γήπεδο Συνοικισμού:

Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 360 χιλιάδων ευρώ, που έχουν εγκριθεί εδώ και δύο χρόνια. Περιλαμβάνει νέο χλοοτάπητα, αναβάθμιση κερκίδων με νέα καθίσματα και νέα αποδυτήρια. Εδώ υπάρχει το εξής πρόβλημα. Η μελέτη που είχε η περιφέρεια είναι για υβριδικό χλοοτάπητα (80% φυσικός – 20% τεχνητός). Αυτό δεν μας εξυπηρετεί γιατί θέλουμε να δώσουμε το γήπεδο στις δύο ομάδες του Συνοικισμού (Κύψελος και Αστέρας Κορίνθου), αλλά και στις Ακαδημίες του ΠΑΣ Κόρινθος. Αλλά με τον φυσικό ή τον υβριδικό χλοοτάπητα θα μπορεί να γίνεται μία προπόνηση κι ένας αγώνας την εβδομάδα. Εμείς θα επιμείνουμε και το έχω θέσει και στον περιφειάρχη ότι για να δεχτούμε να μας παραχωρηθεί το γήπεδο και να αναλάβουμε την συντήρησή του, πρέπει να είναι 100% συνθετικός χλοοτάπητας, είναι όρος απαράβατος.
Το γήπεδο ανήκει στον ΠΑΣ Κόρινθος ο οποίος θα το παραχωρήσει στον δήμο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιλαμβάνει την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο τη Κορίνθου με νέον χλοοτάπητα, που θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι ολοκληρωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να το παραδώσουμε στην ομάδα που θα παίζει στην super league 2. Το δεύτερο είναι η γενναία επιχορήγηση στην Κόρινθο, όλα αυτά θα γίνουν ταυτόχρονα, είμαι ξεκάθαρος. Και τέλος ο δήμος παίρνει το γήπεδο του Συνοικισμού για να το παραδώσει στην τοπική κοινωνία και τις τοπικές ομάδες, που σήμερα είναι φιλοξενούμενες από δω κι από κεί.

Δήμος Βέλου-Βόχας: Καταγγελίες Μανάβη για άδεια ταμεία, μαύρα λεφτά και μαύρη τρύπα

Previous article

Η Πράσινη Πόλη ρωτά τον δήμο: γιατί παραχωρήσατε τα ηλεκτρικά λεωφορεία στο ΚΤΕΛ;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.