ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

4 αιτήματα καταθέτουν έμποροι και επαγγελματίες – Τι ζητά η ενική Συνέλευσή της ΟΕΒΕ Κορινθίας

0

Tην ετήσια Γενική της Συνέλευση πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Ελλάδος (παράρτημα Κορινθίας) την περασμένη Τετάρτη 27 Μαρτίου. Παραβρέθηκαν τα προεδρεία και οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων και Σωματείων που είναι μέλη της Ομοσπονδίας, που παρέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

Στο Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης αναφέρεται πως “η κυβέρνηση παρά τις κινητοποιήσεις, παραστάσεις, εκκλήσεις και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις του συνόλου των φορέων που εκφράζουν τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο που οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι δεδομένο ότι τον πλούτο, τον οποίο παράγουν οι χιλιάδες αυτές μικρές επιχειρήσεις, θα τον καρπωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις με τα αφορολόγητα –ως επί το πλείστον – υπερκέρδη και τους μισθούς πείνας. Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει με βίαιο τρόπο όλους και όλες εμάς που κρατήσαμε ανοιχτά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας για 14 ολόκληρα χρόνια κρίσης σε υπαλλήλους των 700 ευρώ, για να ενισχύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις που αποτελούν τους προνομιακούς συνομιλητές της και επιβάλλουν τους όρους τους σε βάρος όλης της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας.

Παράλληλα, εξακολουθεί να μην θεσπίζει τη νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο, παρά τις κατ’ επανάληψη υποσχέσεις και να μην θεσπίζει τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό. Με την απαίτηση μάλιστα της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, παρά τα ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα και με την απειλή υπέρογκων προστίμων, προξενεί ακόμη ένα εμπόδιο στην λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ως Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕ Κορινθίας ζητάμε:

  1. Την άμεση ανάκληση του φορολογικού νόμου.
  2. Την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
  3. Το σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων. Η ρύθμιση να αφορά όλους τους οφειλέτες και όχι μόνο όσους έχασαν κάποια προηγούμενη ρύθμιση.
  4.  Την παράταση της αναβολής της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι το τέλος του έτους.

 Οι ζωές μας και επιχειρήσεις μας δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση…”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπαράζ ανόδου στην Γ Εθνική: καλή η κλήρωση, ποιους θα αντιμετωπίσουν Πέλοπας Κιάτου ή ο ΑΟ Λουτρακίου

Previous article

Στις 17 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα φωτίσει την Αρχαία Νεμέα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.