ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Το αρδευτικό πρόβλημα στην Κόρινθο και το άδικο “χαράτσι” του ΑΟΣΑΚ

0

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων είχε ένα θέα που έφερε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Χρήστος Μελέτης, εκτός ημερησίας διάταξης και αφορούσε το πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν αγρότες της Κορίνθου εξαιτίας του δικτύου ΑΟΣΑΚ.

Ο κος Μελέτης είπε χαρακτηριστικά:
“Σε περιοχές όπως είναι η Αρχαία Κόρινθος, τα Κρητικά κ.α. έχει έξι χρόνια να έρθει νερό από το δίκτυο του ΑΟΣΑΚ και δε φτάνει μόνο αυτό, όλοι όσοι είναι κάτω απ΄το αυλάκι του ΑΟΣΑΚ προς τη Κόρινθο επιβαρύνονται να πληρώνουν τον ΑΟΣΑΚ διαφορετικά δεν μπορούν να προβούν σε διάφορες ενέργειες όπως είναι αγοροπωλησίες κτλ. Πληρώνουν τσάμπα χρήματα δηλάδη.”

Για το θέμα μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Πούλος που ως εκπρόσωπος του Δήμου στον ΑΟΣΑΚ γνωρίζει την κατάσταση και ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ενώ στον Άσσο, στο Λέχαιο και το Περιγιάλι πηγαίνει νερό από το δίκτυο του ΑΟΣΑΚ στις αναφερθέντες παραπάνω περιοχές υπάρχει πρόβλημα. Ο κος Σταυρέλης είπε:
“Έχω κάνει αυτοψία και όντως το δίκτυο του ΑΟΣΑΚ έχει θέμα καθώς ο υδραύλακας είναι γεμάτος από σκουπίδια, μπάζα, χορτάρια και φερτά υλικά. Σε μερικά σημεία μάλιστα είναι και καλυμμένος από πάνω από παλιά, δε γνωρίζω το λόγο. Ο καθαρισμός είναι ευθύνη του ΑΟΣΑΚ σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Προσωπικά όμως δεσμεύτηκα, εφόσον δεν το κάνει η Περιφέρεια στο Δήμο μας, να ενισχύσουμε το κονδύλι που βγάζουμε κάθε χρόνο για καθαρισμό υδραυλάκων στη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου και να καθαρίσουμε τον υδραύλακα μέχρι το τέρμα της Κορίνθου.”

Στο δεύτερο θέμα που αφορά την υποχρέωση καταβολής τέλους στον ΑΟΣΑΚ  ο κος Σταυρέλης ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει απαλλαγή για όσο χρόνο και σε όσες περιοχές δεν αρδεύονται τα κτήματα καθώς είναι άνισο και άδικο κάποιοι αγρότες να έχουν νερό, άλλοι όχι, αλλά όλοι να πληρώνουν εξίσου το ίδιο στον ΑΟΣΑΚ.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων πρότεινε να έρθουν σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο και, επίσης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου φορέα διαχείρισης υδάτων, κάτι που μάλιστα υπάρχει απόφαση από το 2013 με ΦΕΚ.

Και μαρίνα και ιστιοπλοϊκός όμιλος στην Κόρινθο – Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο…

Previous article

ΦΩΤΟ: Σαν έτοιμα από καιρό, (για τον καλό καιρό) τα Καλάμια… Παρέμβαση καθαριότητας απ΄ τον δήμο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.