ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κόρινθο βρέθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δημόπουλος

0

Περιοδεία στην Κόρινθο πραγματοποίησε την Δευτέρα το πρωί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κορινθίων, και μάλιστα στην Αρχαία Κόρινθο, όπου βρέθηκε χτες ο κ. Σταυρέλης, για να συζητήσει τα προβλήματα της κοινότητας με τους κατοίκους του χωριού.

Κατά την συνάντηση, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πραγματοποιήσει πάρα πολλά έργα με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δήμαρχος επανέλαβε αυτό που πολλές φορές έχει πει σε δηλώσεις του, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο πως είναι απαραίτητο να είναι προετοιμασμένος ο δήμος υποβάλλοντας έργα με μελέτες…

Με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, Κώστα Κατεμή, η ατζέντα της συνάντησης του κ. Δημόπουλου περιλάμβανε φυσικά τις προετοιμασίες για την μεγάλη πανεργατική απεργία της 17ης Απριλίου, αλλά και για την κατάσταση η οποία επικρατεί σήμερα στις τάξεις των εργαζομένων, όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως το ζήτημα τόσο της ακρίβειας, όσο και των ασφυκτικών κανόνων που θέτει ο νέος αντεργατικός νόμος, προκαλεί μεγάλη ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων, με τον κ. Κατεμή να επισημαίνει ακόμα πως η αποδυνάμωση της Επιθεώρησης Εργασίας σε συνδυασμό με την κατάργηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαiτησίας (ΟΜΕΔ) έχουν βάλει σε κίνδυνο κατακτήσεις δεκαετιών.

Τέλος στην συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτη Λουζιώτη, ο καθηγητής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ συζήτησε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν από την μια το αυξημένο κόστος παραγωγής και από την άλλη την ανάγκη να συγκρατήσουν τις τιμές για να παραμείνουν ζωντανές. Ακόμα συζητήθηκαν οι δράσεις ανάδειξης της επιχειρηματικής κουλτούρας που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Κορινθίας για να βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και οι πρωτοβουλίες για να αλληλεπιδράσει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο διατηρεί στην Κόρινθο δύο σημαντικά τμήματα.

Νωρίτερα ο κ. Δημόπουλος βρέθηκε και στο myradio 89,6 όπου συνομίλησε με τον Λεωνίδφα Λεσάκη και την Γιάννα Μπεκιάρη για ζητήματα που αφορούν την βιοποικιλότητα, το περιβάλλον αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών εκλογών για την πορεία της Ελλάδας.

Τριτοκοσμικές σκηνές στον ΟΣΕ: Τρένο σταματάει σε διάβαση για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία από το πλήρωμά του (βίντεο)

Previous article

Βασίλης Μπόκος: Ένας Σικυώνιος στο τιμόνι του δήμου Αθηναίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.