ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(ΦΩΤΟ) Περιοδεία στην Λακωνία για τον Χαράλαμπο Κασίμη με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

0

Την Λακωνία επισκέφτηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Χαράλαμπος Κασίμης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και εκπροσώπους φορέων για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νομού και να παρουσιάσει τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επικείμενες ευρωεκλογές.

Συνοδευόμενος από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς στον Νομό Γ. Γκουβούση και Α. Βλαχάκη καθώς και από τον Φ. Κουρεμπέ και Ε. Φασιλή επισκέφτηκε τον ΤΟΕΒ Σκάλας στον οποίο συνομίλησε με τον πρόεδρο Γ. Μπουφίδη και αντιπρόεδρο Γ. Τσιμπίδη για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες, την λειψυδρία και τα προβλήματα άρδευσης στην περιοχή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τέλος στην αναγκαιότητα κατασκευής ενός κλειστού αρδευτικού δικτύου που θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες και θα προστατεύει την βιωσιμότητα της τοπικής γεωργίας καθώς και στην κατάσταση της αγοράς για τις δύο εμβληματικές καλλιέργειες της περιοχής όπως είναι τα εσπεριδοειδή και η ελιά.

Η συζήτηση για την ελαιοκαλλιέργεια και την κατάσταση της αγοράς συνεχίστηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μολάων όπου ο Χ. Κασίμης συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Τ. Ντανάκα και ενημερώθηκε τόσο για την πορεία της ελαιοκαλλιέργειας στην περιοχή όσο και για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και τα προβλήματα της αγοράς.

Και στις δύο συναντήσεις ο Χ. Κασίμης τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης της ΚΑΠ και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας για την προστασία της γεωργικής παραγωγής και την βιωσιμότητα του γεωργικού εισοδήματος.

Οι συναντήσεις σε δύο δομές δημόσιας υγείας στη συνέχεια αποκάλυψαν τα προβλήματα και ελλείμματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες. Στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη η ενημέρωση από τις  κ. Αθανασοπούλου και Τσίπουρα κατέδειξε τα ελλείμματα σε προσωπικό τόσο ιατρικό όσο και νοσηλευτικό, που συχνά δυσχεραίνουν την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών στους κατοίκους της περιοχής.

Αντίστοιχα η συζήτηση με την πρόεδρο και τον γραμματέα των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Μολάων κ. Αναστασάκη και κ. Τσιριγώτη αποκάλυψε την συχνή μετακίνηση προσωπικού για την υποστήριξη του νοσοκομείου Σπάρτης που αναπόφευκτα στερούν την δυνατότητα παροχής πληρέστερων υπηρεσιών από το νοσοκομείο Μολάων.

Η επίσκεψη του Χ. Κασίμη ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του στην εκδήλωση με αντικείμενο τον αγροτικό τομέα και την Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Σπάρτη. Σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στην αναγκαία επανεκκίνηση της ελληνικής γεωργίας στη βάση ενός στρατηγικού σχεδίου που θα έχει ως στόχο αφενός την βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής και αφετέρου την  στήριξη του εισοδήματος του παραγωγού με σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον.

 Ο Χ. Κασίμης, στη διάρκεια της επίσκεψης στη Λακωνία, αναφέρθηκε συχνά στην κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών για το μέλλον της Ευρώπης, ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Αριστεράς για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε την σημασία μιας ισχυρής εκπροσώπησης της Νέας Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και την υποχρέωση προστασίας των δημοκρατικών κεκτημένων της Ένωσης απέναντι στην απειλή μιας ακροδεξιάς στροφής.

Σταυρέλης: απολογισμός με 48 έργα και δράσεις, που χώρεσαν σε 100 ημέρες και παρουσιάστηκαν σε 60 λεπτά

Previous article

Έκλεψαν ρούχα από ένα κατάστημα, αλλά δεν θα τους κάνουν στην φυλακή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.