ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενδοοικογενειακή βία: Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. στους αστυνομικούς

0

Έναν πλήρη οδηγό εννέα σελίδων για τον χειρισμό υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας έστειλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς όλους τους αστυνομικούς προκειμένου να γνωρίζουν τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβαίνουν.

Ο συγκεκριμένος οδηγός περιλαμβάνει τόσο τις υποχρεώσεις των αστυνομικών όσο και τα δικαιώματα των πολιτών- θυμάτων απέναντι στις υπηρεσίες της αστυνομίας. Ακόμη, περιλαμβάνει αναλυτικά ποια είναι τα αδικήματα, ποιους αφορούν, πότε μια γυναίκα μπορεί να οδηγηθεί σε δομή και να της παρασχεθεί επιπλέον προστασία.

Σημειώνεται, ότι η εγρήγορση και η κινητοποίηση των αστυνομικών έρχεται μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας (1/4). Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, καταγράφεται «έκρηξη» στις καταγγελίες περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που ερμηνεύεται ότι συνδέεται με τη δολοφονία της Κυριακής καθώς πολλές γυναίκες θύματα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Απριλίου μέχρι και σήμερα η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί 852 περιστατικά ενδοικογενειακής βίας! Βασική οδηγία είναι ότι τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας διώκονται αυτεπαγγέλτως και δεν απαιτείται μήνυση από το θύμα για να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες ο αστυνομικός. Αρκεί απλή αναφορά. 

Ακολουθεί το εγχειρίδιο προς τους αστυνομικούς:

Έκλεψαν ρούχα από ένα κατάστημα, αλλά δεν θα τους κάνουν στην φυλακή

Previous article

Δήμος Σικυωνίων: στειρώσεις αδέσποτων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.