ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του κόμματος που θα διεξαχθούν σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 14 Απριλίου, διοργάνωσε την Παρασκευή 12 Απριλίου, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία μίλησε για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και τη μεγάλη πολιτική σημασία τους, όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, αλλά και για τις εσωτερικές πολιτικές
ανακατατάξεις και εξελίξεις που θα πυροδοτήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.


Χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος και Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, οι οποίοι επισήμαναν τις ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μια από τις λιγότερο χρηματοδοτούμενες από Ευρωπαϊκά κονδύλια περιφέρειες της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης και την ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας των ευρωπαϊκών πολιτικών που έχουν ήδη ή πρόκειται να θεσπιστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στον τομέα της αγροτικής πολιτικής.

Οι έξι υποψήφιοι παρουσίασαν στα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι μόνο την προσωπική τους επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, αλλά και τους λόγους που τους έκαναν να πάρουν την απόφαση να δηλώσουν συμμετοχή στην πρωτοπόρα αυτή διαδικασία για τη συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Μια διαδικασία όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα μέλη και οι φίλοι ενός κόμματος αποφασίζουν άμεσα και
δημοκρατικά με την ψήφο τους για το ποιον/α επιθυμούν να συμπεριληφθεί στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.
Οι έξι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι οι Αναστάσιος (Τάσος) Ξύδης, Γεωπόνος ΤΕ – Στέλεχος Πωλήσεων, Αικατερίνα Πριφτάκη, Νομικός, Αριστείδης (Άρης) Σκούρτης, Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος και Δημοσιογράφος, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Οικονομικός Αναλυτής, Κωνσταντίνος Τσορώνης, Ιδιωτικός Υπάλληλος και Γεώργιος Φαράντος, Διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Επιθεωρητής Εργασίας.

Ακολουθούν σύντομα βιογραφικά:

Αναστάσιος Ξύδης
Γεωπόνος ΤΕ – Στέλεχος Πωλήσεων
Γεννήθηκε στις 27/6/1975 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Κορίνθου με καταγωγή από τον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας.
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Μπαλάφα ( φιλόλογο εκπαιδευτικό) και έχει δύο παιδιά, την Κατερίνα πρωτοετή φοιτήτρια στη σχολή Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνείο Κρήτης και το Μιχάλη
μαθητή Α’ Λυκείου.

Είναι γεωπόνος πτυχιούχος ΑΤΕΙ Τεχνολογίας Γεωπονίας Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.
Έχει τελειώσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ. Ομιλεί Αγγλικά.
Επαγγελματικά είναι στέλεχος πωλήσεων σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των γεωργικών εφοδίων.
Καθηγητής σε δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΕΚ.
Πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Συνεταιριστικών Εργαζομένων Νομού Κορινθίας. Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών ΠΕΠΤΕΓ.
Μέλος του Συντονιστικού της ΟΜ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Αικατερίνα Πριφτάκη
Νομικός
Κατάγεται από την Σπάρτη Λακωνίας. Έχει σπουδάσει Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Διοίκηση Επιχειρήσεων και Leadership Management στη Μελβούρνη Αυστραλίας.
Επί σειρά ετών διατηρούσε Δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, ως Δικηγόρος μέλος του ΔΣΑ Αθηνών. Διατέλεσε Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μολάων και Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης. Τώρα, ως Ελληνίδα της Διασποράς, εργάζεται σε μεγάλη Αυστραλιανή δικηγορική εταιρία στη Μελβούρνη. Παράλληλα παρέχει Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχείρηση με έδρα την Μελβούρνη με αντικείμενο τη διευκόλυνση διασύνδεσης των Ομογενών της Διασποράς με υπηρεσίες και επαγγελματίες στην Ελλάδα μέσω ψηφιακής πλατφόρμας.
Μιλά τρεις ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά και Σερβοκροατικά.

Άριστείδης (Άρης) Σκούρτης
Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος και Δημοσιογράφος
Γεννήθηκε και ανδρώθηκε στο Ψάρι Κορινθίας.
Είναι ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και δημοσιογράφος.
Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Δημοσιογραφία.
Εργάσθηκε στον Εκδοτικό Οίκο «ΖΩΗ», ενώ επί 34 συναπτά έτη εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος. Παράλληλα, εργάσθηκε ως συντάκτης στα Περιοδικά «ΕΙΚΟΝΕΣ, «ΕΓΩ», «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» και στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, πολιτιστικό και πολιτικό, ενώ έχει δημοσιεύσει πλειάδα άρθρων και κειμένων πολιτικών. Στην Εμπορική Τράπεζα, τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν Διευθυντής Καταστημάτων.
Συμμετείχε στη διαδικασία μετατροπής/ μετάβασης από την Δραχμή στο Ευρώ, καθώς ήταν και Υπεύθυνος στο Διεθνές Συνέδριο Γαστρεντερολόγων, που είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα.
Η ενασχόλησή του με την πολιτική αρχίζει παλαιότερα, μέσα από Ομάδες Πολιτών της Αριστεράς.
Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ, το 2015.
Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΟΜ Σικυωνίων.

Δημήτρης Σταυρόπουλος
Οικονομικός αναλυτής Με καταγωγή από την Μεσσηνία και μεγαλωμένος στο
Λουξεμβούργο, σπούδασε νομικά στο Λονδίνο όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία.
Στη συνέχεια, μεταπήδησε στον χώρο των χρηματοοικονομικών όπου εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής. Η νομική του κατάρτιση, σε συνδυασμό με την καθημερινή τριβή με την χρηματοοικονομική αγορά στο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο της ηπείρου αποτελούν εχέγγυα της αντιπροσώπευσης των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Στόχος του είναι η προώθηση στοχευμένων πολιτικών κατά της ακρίβειας, πολιτικών δημιουργίας ίσων ευκαιριών για τους νέους και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των αγροτών και των εργατών.

Κωνσταντίνος Τσορώνης
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Γεννήθηκε το 1975, μεγάλωσε και κατοικεί στην Καλαμάτα. Είναι χημικός με ειδίκευση στην ασφάλεια τροφίμων και στην τεχνολογία ελαιολάδου. Διαθέτει υπέρ-δεκαπενταετή εμπειρία στη βιομηχανία τροφίμων και την εκπαίδευση και έχει εμπλακεί επαγγελματικά στο χώρο του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο έως το blending και την τυποποίηση.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στην ασφάλεια τροφίμων και διαχείριση ποιότητας, καθώς επίσης και Πανεπιστημιακoύ διπλώματος ειδίκευσης στην οργανοληπτική αξιολόγηση ελαιολάδου του
Πανεπιστημίου της Jaén.
Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πύλου-Νέστορος (2014-2019) και συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ της Μεσσηνίας (2018-2021).

Γεώργιος Φαράντος
Διδάσκων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Επιθεωρητής
Εργασίας Υπήρξε ή είναι:
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας με συμμετοχή σε όλους τους
κοινωνικούς αγώνες της Πελοποννήσου, υποψήφιος Σύμβουλος Περιφερειακής Παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» (Μ. Μάκαρης), Υπεύθυνος ομάδας υγείας,
Εκπρόσωπος τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αρκαδίας, Διδάσκων στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ, στο Τμήμα Πολιτικής
Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Μεταδιδάκτωρ τριών Τμημάτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Ομόφωνα Αριστούχος Διδάκτωρ από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
Συντάκτης και κριτής, έχοντας πολλές δεκάδες δημοσιεύσεις, βιβλία, κρίσεις και αναφορές σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.
τ. Αναπληρωτής Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας (Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου) με σημαντικότατο έργο Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρηση
Εργασίας.

Στις εκλογές της Κυριακής 14 Απριλίου 2024 μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ δια ζώσης στα εκλογικά τμήματα που έχουν ανακοινωθεί (https://www.avgi.gr/politiki/482705_ola-ta-eklogika-tmimata-ana-perifereia) ή διαδικτυακά εάν έχουν μέχρι τις 7/4/24 υποβάλει την σχετική αίτηση.

Κάντο όπως ο Σύλλογος Γονέων Βέλου Βόχας – Πως έβαλαν χρώμα στην μουντή εικόνα του δημοτικού σχολείου

Previous article

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Το σώμα στο Μεσολόγγι, η σκέψη στο Αίγιο – Για ποιον λόγο όλα παίζονται ακόμα…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.