ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Αύριο (Πέμπτη) στο Ζευγολατιό το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου για τις γυναίκες

0

Ένα ακόμα πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου καρκίνου για τις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Βέλου-Βόχας θα πραγματοποιηθεί αύριο 18 Απριλίου στο Ζευγολατιό.

Το πρόγραμμα αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας και περιλαμβάνει εξέταση Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Βέλου-Βόχας.

Οι εξετάσεις παρέχονται, όπως πάντα, εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται, από την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 στην ειδική αυτοκίνητη μονάδα που διαθέτει το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη στη Παιδική Χαρά (πλησίον του Δημαρχείου), στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2741.360523 και 2713.610244 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας από 25 έως 70 ετών με Τεστ Παπανικολάου, και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Επίσης, σκοπό έχει και τον επανέλεγχο όλων των γυναικών, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά την προηγούμενη φάση εξετάσεων. Στις γυναίκες ηλικίας από 30 έως 50 ετών θα διενεργείται Τεστ Παπ με την νέα μέθοδο υγρής φάσης thin prep και θα γίνεται μοριακή ταυτοποίηση του ιού HPV.

Έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην σταθερή μονάδα για την προστασία των προσερχομένων προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Οι διαγνώσεις των μαστογραφιών και των λαμβανομένων επιχρισμάτων γίνονται από έμπειρους ιατρούς ακτινολόγους και κυτταρολόγους, βάσει των ευρωπαϊκών κατευθυντηρίων οδηγιών των προγραμμάτων πληθυσμιακού ελέγχου.

Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, όπως και την προηγούμενη φορά, γίνεται ταχυδρομικώς με προσωπική επιστολή. Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, οι εξετασθείσες καλούνται και πάλι για συμπληρωματικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται, επίσης δωρεάν, είτε στην κινητή είτε στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος. Εάν χρειαστεί ιατρική παρέμβαση προτείνεται η παραπομπή των γυναικών στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Φλόγα – μια σπουδαία εκδήλωση από τον Πολιτισιτκό Σύλλογο Εξαμιλίων

Previous article

ΦΩΤΟ Στην Κόρινθο ο Μαργαρίτης Σχοινάς –

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.