ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΓΚΙΩΝΗΣ: Δεν απεντάχθηκε η αντιπλημμυρική προστασία, υποβλήθηκε στο «𝚬𝚺𝚷𝚨 𝟐𝟎𝟐𝟏 𝟐𝟎𝟐𝟕»

0

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο δήμος Λουτρακίου με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απένταξη της Β’ Φάσης του Έργου Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων”.

Όπως υποστηρίζει η απένταξη η οποία παρουσιάστηκε αφορά την ένταξη του έργου στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα: “Τον Οκτώβριο 2023 και ενώ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, απεντάχθηκε και στη συνέχεια, υποβλήθηκε προς ένταξη εκ νέου ως Υποέργο Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του «ΕΣΠΑ 2021-2027». Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, για να ενταχθεί ένα έργο σε ένα νέο πρόγραμμα, χρειάζεται πρωτίστως να απενταχθεί από το παλαιότερο…“.

Τα δημοσιεύματα αυτά “απλώς διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αποπροσανατολίζουν τους δημότες“, συνεχιζει η ανακοίνωση του δήμου.

Τους υπενθυμίζουμε – για να μην μπερδεύονται-, ότι το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στις 10.06.2022, και με τις γνωστές παθογένειες του συστήματος δημοσίων έργων, στις 12.05.2023 ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεσή του.

Πράγματι, τον Οκτώβριο 2023 και ενώ βρισκόταν ήδη σε διαδικασία συμβασιοποίησης, απεντάχθηκε και στη συνέχεια, υποβλήθηκε προς ένταξη εκ νέου ως Υποέργο Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» του «ΕΣΠΑ 2021-2027».

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, για να ενταχθεί ένα έργο σε ένα νέο πρόγραμμα, χρειάζεται πρωτίστως να απενταχθεί από το παλαιότερο, όπως ακριβώς συνέβη και με το έργο της «Ανάπλασης Χερσαίας Ζώνης Λουτρακίου (Α’ Φάση)». Όπως προκύπτει με σαφήνεια, η χθεσινή ανάρτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (με ΑΔΑ: 6ΨΓΡΗ-ΘΧ2), στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δεν αφορά σε νέα απένταξη του έργου αλλά αποκλειστικά και μόνο στην παλαιά.

Στο επόμενο διάστημα, αναμένουμε τη δημοσίευση για τη νέα ένταξη του έργου, έτσι ώστε ένα έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο μας, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μας, να γίνει πράξη.

Επίσκεψη Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Κόρινθο

Previous article

Δεν τα κατάφερε ο ΑΟ Λουτρακίου στην Φωκίδα – ήττα 3-0 από τον Απόλλωνα Ευπαλίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.