ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ξεκινά την Παρασκευή το Taste of Loutraki

0

Το Taste of Loutraki- The Corinthian Food Festival, ένα φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή το κοινό με την τοπική γαστρονομία, διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου.

Στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, κορυφαίοι σεφ και παραγωγοί τοπικών προϊόντων, σας προσκαλούν να γνωρίσετε, να γευτείτε και να απολαύσετε τα προϊόντα της Κορινθιακής γης!

Παρασκευή – 31 Μαΐου 2024 (Κατόπιν Πρόσκλησης)

18:30 – 20:00

Παρουσίαση και περιγραφή του Γαστρονομικού Φεστιβάλ «Taste of Loutraki, The Corinthian Food Festival», στο συνεδριακό χώρο του Club Hotel Loutraki

Χαιρετισμοί Συν διοργανωτών στους διακεκριμένους προσκεκλημένους & των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων, bloggers, influencers

20:00-21:00

Cocktail Event στο Admiral Βar στο Club Hotel Casino Loutraki – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σάββατο Απόγευμα 1η Ιουνίου, ώρα 19:00

Εκδήλωση Γαστρονομίας στην πλατεία Κρήνης, στην παραλία Λουτρακίου. Πρωταγωνιστές -μαζί με τα εκλεκτά Κορινθιακά προϊόντα- θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από chef εγνωσμένης αξίας, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, υπό τους ήχους live συγκροτήματος.

• Live Cooking – Γευσιγνωσία από τον διακεκριμένο Head chef Κωνσταντίνο Βασάλο

• Live Cooking από chef επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς

• Παρουσίαση Cocktails από bartender – επιχειρήσεων, μελών του Ξένιου Ζευς

• Live Cooking από την ομάδα του Experience Perachora

• Γευσιγνωσία από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Κορίνθου

• Έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων

• Ζωντανή Μουσική από τους μουσικούς Ηλία Δόσκορη, Βασίλη Καρδάρα και Πάρη Γκέρκη.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι, εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στην γαστρονομία, καθώς και οι εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, θα βιώσουν και θα καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες όπως:

Σάββατο- 1 Ιουνίου 2024

10:15-11:15 – Ξενάγηση και Workshop ελαιογνωσίας στο OLEOSOPHIA Olive Garden & Olive Oil Tastings, στο Καλέντζι Κορινθίας. Η Μαριάννα Δεβετζόγλου είναι βραβευμένη παραγωγός, γευσιγνώστρια ελαιόλαδου και ιδρύτρια της OLEOSOPHIA. Με επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο, με μεράκι και αγάπη, συνδυάζει το προϊόν με την εμπειρία στρέφοντας επαγγελματίες και καταναλωτές σε μία καλύτερη κατανόηση της αξίας του ελαιόλαδου, της συνεισφοράς του στο ευ ζην μας και το ρόλο του στην γαστρονομική και όχι μόνο κουλτούρα.

12:00-14:00 – Workshop Οινογευσίας & Wine Pairing στο Οινοποιείο SEMELI ESTATE. Στο ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στο οινοποιείο, θα ξεναγηθείτε σε κάθε γωνιά του χώρου, από τον αμπελώνα όπου ξεκινάει κάθε χρόνο το ταξίδι του κρασιού, στους χώρους οινοποίησης και εμφιάλωσης μέχρι το κελάρι όπου το κρασί ωριμάζει με φροντίδα και αγάπη.
Θα aκολουθήσει μια συναρπαστική εμπειρία γευσιγνωσίας, στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας, όπου οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια ποικιλία από μοναδικές ετικέτες κρασιού, τόσο νέων όσο και παλαιότερων εσοδειών. Θα μυηθούν και θα ανακαλύψουν τον κόσμο των αρωμάτων και γεύσεων των κρασιών, σε μία εμπειρία γεύσεων που θα μείνει αξέχαστη!

Κυριακή – 2 Ιουνίου 2024. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Wyndham Poseidon Loutraki Hotel

11:30 – 13:30 – Γευσιγνωσία Κορινθιακού Brunch από τον σεφ του Resort – Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κορινθιακού Μελιού – Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κορινθιακής Σταφίδας

15:00 16:00 – Διάπλους του Ισθμού

Το πλήρες πρόγραμμα του Taste of Loutraki και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του (https://tasteofloutraki.gr/). Περιηγηθείτε και κάντε έγκαιρα την κράτησή σας

1964-2024: Τα εξήντα χρόνια του Κάβου – κι η ιστορία συνεχίζεται…

Previous article

Επί σκοπόν! Πυρ!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.