ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Θλίψη προκαλεί η κατεδάφιση της μονοκατοικίας που είχε δωρηθεί στο Δήμο (ΦΩΤΟ)

0

Θλίψη προκαλεί η κατεδάφιση μιας από τις ομορφότερες μονοκατοικίες που κοσμούσε τη συμβολή των οδών Σολομού και Ανδρούτσου στο Λουτράκι.

Μια μονοκατοικία με εκείνη την ωραία παλιά αρχιτεκτονική, τη μεγάλη μαρμάρινη ημιστρόγγυλη σκάλα της εισόδου, το μεγάλο στρογγυλό τοίχο με τα παράθυρα, τον κήπο με τις πολύχρωμες πικροδάφνες, τις πολύχρωμες τριανταφυλλιές, τα τόσο όμορφα και ευωδιαστά λουλούδια, τα μεγάλα δέντρα με την απίστευτη σκιά, που γυρνώντας από το σχολείο, στεκόμασταν από κάτω να δροσιτούμε!

Όπως αποκαλύπτει το loutrakiblog.gr πριν λίγες μέρες, μια τεχνική εταιρεία, τοποθέτησε την ταμπέλα της έξω από την όμορφη μονοκατοικία, περιέφραξε γύρω γύρω και το πεζοδρόμιο, «προαναγγέλλοντας τα κακά μαντάτα». Ηλίου φαεινότερον ότι θα κατεδαφιστεί.

Το χρονικό

Η κατοικία ήταν ιδιοκτησία του Μ. Κόντη. Με την αείμνηστη συζυγό του δεν κατάφεραν να τεκνοποιήσουν. Αποφάσισαν μετά το θάνατό τους, η μονοκατοικία να δωρηθεί στο δήμο Λουτρακίου, με ένα και μοναδικό σκοπό, με ένα και μοναδικό όρο. Την ανέγερση ενός νηπιαγωγείου, σε εύλογο χρονικό διάστημα 5ετίας!

Πράγματι, ο τότε δήμαρχος Παύλος Παύλου, αποδέχθηκε νομίμως την κληρονομιά, όπως αναφερόταν στη διαθήκη και προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες ώστε το ακίνητο να περιέλθει στο δήμο και να ανεγερθεί το νηπιαγωγείο, να εκπληρωθεί και το όνειρο, η ευχή των ιδιοκτητών. Και το κατάφερε!

Μάλιστα ο Παύλος Παύλου, είχε εντάξει το εν λόγω έργο στο προεκλογικό του πρόγραμμα το 2006.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Κορίνθου, ξαφνικά κάλεσε τον κ. Παύλου, λέγοντάς του, ότι το ακίνητο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο. Ο τέως δήμαρχος ρώτησε τι πρέπει να γίνει, ποιες παρεμβάσεις, ποιες αλλαγές ώστε να προχωρήσει στη σωστή κατεύθυνση και να υλοποιηθεί το έργο. Η συγκεκριμένη αλληλογραφία υπάρχει στις Υπηρεσίες του Δήμου Λουτρακίου.

Το ερώτημα που γεννάται, είναι πως οι δημόσιοι υπάλληλοι της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης, εκπαιδευτικοί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ακίνητο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Ενα άλλο ερώτημα που γεννάται, εύλογα κατά τη γνώμη μου, αν ενήργησαν άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου ώστε να μη χαθεί το ακίνητο. Αν κινήθηκε εμπρόθεσμα νομικά ο δήμος.

Ο Παύλος Παύλου έχασε τις εκλογές! Ο δήμος αργότερα,μπήκε στη διαδικασία δικαστικής διαμάχης με τους κληρονόμους, παρ΄ότι είχε γίνει η αποδοχή της κληρονομιάς όπως προαναφέρθηκε. Μετά από αρκετά χρόνια, αφού το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ, άλλωστε είχε απαράβατο όρο ως προς τον χρονικό ορίζοντα για την υλοποίησή του, περιήλθε στους κληρονόμους.

Σήμερα, λοιπόν γκρεμίστηκε για να χτιστεί εκεί, μάλλον μια τετραόροφη πολυκατοικία …

Αναμένοντας την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λοιπόν, ας γίνει θέμα, ας ρωτήσουν όσοι ενδιαφέρονται και ας απαντήσουν όσοι ξέρουν.

ΠΗΓΗ: loutrakiblog.gr

Λουτράκι: καθαρά τα νερά στην παραλία και με …απόδειξη

Previous article

Στο Κιάτο σήμερα το ΠΑΣΟΚ με Γερουλάνο και τρεις ευρωβουλευτές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.