ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Είναι επίσημο! Έρχεται, μέσω Κιάτου, το νερό της Στυμφαλίας στον δήμο Βέλου – Βόχας

0

Γεγονός πρέπει να θεωρείται πλέον η υδροδότηση του δήμου Βέλου Βόχας από την Στυμφαλία, καθώς τον περασμένο Απρίλιο (και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου) εγκρίθηκε από την οικεία δημοτική επιτροπή ο διαγωνισμός για το έργο της μεταφοράς νερού από την Στυμφαλία στον δήμο Βέλου Βόχας και μάλιστα από το υφιστάμενο δίκτυο που υδροδοτεί τον δήμο Σικυωνίων.

Πρόκειται για την …αναμενόμενη εξέλιξη, για την οποία μας είχε ενημερώσει στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός στις 27 Μαρτίου. Εκεί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είχε πει ότι “εντός των προσεχών ημερών, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό. Αν και ο κ. Πτωχός δεν το είπε ξεκάθαρα υπαινίχθηκε πως ο δήμος θα υδροδοτηθεί από την Στυμφαλία, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η επίλυση απαιτεί συνεργασία και των όμορων δήμων”, οι οποίοι, θυμίζουμε υδροδοτούνται από την λίμνη.

Το έργο πήρε η εταιρεία ΑΙΡΚΑΜ ΑΤΕ με έκπτωση 11,43%, ενώ μία από τις εταιρείες που συμμετείχε στον διαγωνισμό είναι και η εταιρεία του υποψήφιου δημάρχου και επικεφαλής της σημερινής μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Πιστεύου.

Αναμφίβολα, η είδηση αποτελεί μεγάλη επιτυχία τόσο για τον νέο δήμαρχο Θανάση Μανάβη, όσο και για τον νέο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, άσχετα αν είχε υπάρξει ήδη προεργασία από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου και της περιφέρειας.

Στο θέμα παρενέβη ο τέως δημοτικός σύμβουλος Δημητρης Παπαγεωργίου, ο οποίος σε ανάρτησή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων:
Έκπληκτος, διαβάζω στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι έχει δημοπρατηθεί, ήδη από τον Απρίλιο 2024, έργο ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΠΗΓΩΝ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ με διασύνδεση στο δικό μας δίκτυο.

  • Ποια μελέτη υπάρχει;
  • Ποιος έδωσε άδεια να μπουν, όταν έρθει η ώρα, στα όρια του Δήμου Σικυωνίων και να συνδεθούν στο δίκτυό μας; Υπάρχουν άδειες χρήσης νερού;
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις περιβαλλοντικά στη Λίμνη Στυμφαλίας; Που θα γίνει, αν γίνει, η διασύνδεση με το δικό μας δίκτυο;
  • Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σικυωνίων, έγινε κάποια ενημέρωση των πολιτών;

Επιτυχία και για την Κόρινθο η πανευρωπαϊκή διάκριση του Palazzolo Acreide

Previous article

Τέλος τα μετρητά στις συναλλαγές μας – Το πρόστιμο αν πληρώσετε μετρητοίς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.