ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΔΜΗΕ: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου (φωτό)

0

Το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κορίνθου εγκαινιάστηκε χτες (Τρίτη, 11 Ιουνίου), από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, τους υφυπουργούς Αλεξάνδρα Σδούκου και Νίκο Ταγαρά και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη.

Το ΚΥΤ Κορίνθου εντάσσεται στο ευρύτερο έργο του “Ανατολικού Διαδρόμου” για τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Αττική, μέσω μίας νέας εναέριας γραμμής μεταφοράς 400 kV. και θεωρείται μια κρίσιμη υποδομή που ενισχύει, σημαντικά, την ενεργειακή ασφάλεια της Πελοποννήσου.

Το πρώτο τμήμα της γραμμής μεταξύ Μεγαλόπολης και Κορίνθου έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ενώ το δεύτερο τμήμα (Κόρινθος-Αττική), βρίσκεται σε φάση κατασκευής, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

Το νέο ΚΥΤ διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τεχνολογίας κλειστού τύπου (GIS), με στόχο τη θωράκιση της αξιόπιστης λειτουργίας του. Επιπλέον, είναι πλήρως ψηφιοποιημένο με δυνατότητα επικοινωνίας -σε πραγματικό χρόνο- με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, μέσω αυτόματου ψηφιακού συστήματος προστασίας και ελέγχου τελευταίας τεχνολογίας.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των εργασιών που θα απαιτηθούν κατά τη μελλοντική σύνδεσή του με τον Σταθμό Μετατροπής που θα αναπτυχθεί για την ηλεκτρική διασύνδεση συνεχούς ρεύματος των Δωδεκανήσων με το ηπειρωτικό σύστημα.

Βέλο Βόχα: πολιτιστικό καλοκαίρι με βαριά ονόματα – Επίκεντρο το φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης”

Previous article

Δωρεάν οι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων από τα διόδια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.