Σκηνές Αποκάλυψης εκτυλίχθηκαν στην νοτιανατολική Ισπανία μετά τις καταρρακτώδεις βροχές. Τα ορμητικά νερά των πλημμυρών μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσαν θανάτους και καταστροφές.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 62, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Ολοκληρωμένου Επιχειρησιακού Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών. Νωρίτερα, οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 52 νεκρούς, ενώ συγκλονιστικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής καθώς ολόκληρες πόλεις βυθίστηκαν κάτω από τα λασπώδη νερά και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από την ορμή των πλημμυρών και σε πολλές περιπτώσεις κατέληξαν σε συσσωρευτούν το ένα πάνω στο άλλο σε δρόμους από γειτονιές. Εικόνες ενδεικτικές για τον εφιάλτη που εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Βαλένθιας.
Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύει το AP από τη Βαλένθια όπου αυτοκίνητα κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο, αλλά και οι μαρτυρίες κατοίκων και οδηγών.
Σωροί από αυτοκίνητα σε δρόμο της Βαλένθια
Οι κάτοικοι σε απόγνωση από τις καταστροφές
Δεκάδες τα οχήματα που καταστράφηκαν αφού τα παρέσυραν τα ορμητικά νερά
Στην Paiporta της Βαλένθια ένας οδηγός ταξί περιέγραψε την περιπέτεια που έζησε όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά του και το έριξαν πάνω σε κιγκλιδώματα στην άκρη του δρόμου. «Κατευθυνόμασταν κατά μήκος ενός δρόμου που οδηγεί στον αυτοκινητόδρομο CV-36 και καθώς φτάναμε σε έναν κυκλικό κόμβο πριν φτάσουμε σε αυτόν, είδαμε ανθρώπους να μας προειδοποιούν να γυρίσουμε. Γυρίσαμε πίσω αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκε τεράστια ποσότητα νερού. Ήταν αδύνατο να βγω από το αυτοκίνητο. Ένας χείμαρρος έριξε το ταξί μου στα κιγκλιδώματα στην άκρη του δρόμου και δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ένας άνδρας σε ένα φορτηγό κατάφερε τελικά να με βοηθήσει, αλλά δεν πίστευα ότι θα έβγαινα ζωντανός από αυτή την κατάσταση. Ήταν φρικτό. Είδα μια νεαρή κοπέλα να πιάνει έναν φανοστάτη. Η δύναμη του νερού ήταν βάναυση. Περάσαμε τρεις ώρες πάνω στο τρέιλερ του φορτηγού προτού αρχίσει να υποχωρεί η στάθμη του νερού και μπορέσουμε να φτάσουμε σε ασφάλεια».
Ένας ιδιοκτήτης μπαρ στο χωριό Barrio de la Torre της Βαλένθια είπε ότι ολόκληρη η «γειτονιά έχει καταστραφεί». «Όλα τα αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο, είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένα», είπε ο Christian Viena στο Sky News. Θέλοντας να τονίσει το μέγεθος της καταστροφής έκανε λόγο για ερείπια και είπε ότι όλα είναι για πέταμα, αφού όπως εξήγησε η λάσπη που συγκεντρώθηκε στην περιοχή «έχει βάθος σχεδόν 30 εκατοστά».
Κάτοικοι κινούνται στη Βαλένθια με τα παιδιά ψηλά, μακιά από τα λασπωμένα νερά
Ποδηλάτης μετακινείται ανάμεσα στα κατεστραμμένα οχήματα
Σήμερα το πρωί η στάθμη του νερού φαίνεται να έχει πέσει
Σωροί οχημάτων σε γειτομιά της Βαλένθια
Η εικόνα μαρτυρά την ορμή που είχαν τα νερά της πλημμύρας
Η εικόνα που αντικρίζουν κάτοικοι της περιοχής
Comments