ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Λουτράκι: Κατάντησε αστείο! Πρόβλημα στο νερό εξαιτίας της βροχής!

0

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω των έντονων και συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, παρουσιάστηκε εκ νέου σοβαρό πρόβλημα στο δίκτυο ύδρευσης, με τη θολότητα του νερού να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Το φαινόμενο οφείλεται στη φύση του πρόσφατα κατασκευασμένου έργου ύδρευσης για τη μεταφορά νερού από τις επιφανειακές πηγές στους Μύλους (περιοχή «Πράθι»). Οι επιφανειακές πηγές, ενώ αξιοποιούν το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου συμβάλλοντας στη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, λόγω της άμεσης έκθεσής τους στο περιβάλλον, επηρεάζονται άμεσα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λάσπης, η οποία εισέρχεται προσωρινά εντός του δικτύου ύδρευσης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α. έχει κινητοποιηθεί και πραγματοποιεί εντατικές εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ποιότητα του νερού. Παρότι το φαινόμενο της θολότητας είναι προσωρινό και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, συνιστούμε να αποφεύγεται η χρήση του νερού για πόση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και το δίκτυο να επανέλθει πλήρως στην κανονικότητα.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση.

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο Περικλής Μπαλοδήμος

Previous article

Πάτησε και πάλι Ελλάδα και …Κόρινθο ο Δεσπότης!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.