Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία ορισμού του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου. Το Α.Σ.Ε.Π. γνωστοποίησε τον πρώτο κύκλο των αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της 6ης Υ.ΠΕ. (αναμεσά τους και της Κορίνθου).
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την συνέντευξη που θα κληθούν να δώσουν οι επτά πρώτοι επιλαχόντες, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και οι οποίοι ήδη διαγωνίστηκαν σε τρεις διαφορετικές φάσεις: Γραπτή Εξέταση, Τυπικά και Εκπαιδευτικά Προσόντα, Εμπειρία.
Ανάμεσα στους 7 επιλαχόντες βρίσκουμε και μία παλιά γνώριμη του Νοσοκομείου, καθώς για την συνέντευξη έχει προκριθεί (ως τέταρτη) και η κυρία Δήμητρα Καλομοίρη, διοικήτρια του Νοσοκομείου την περίοδο 2016-2019. Η κυρία Καλομοίρη ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διοικήτριες του Νοσοκομείου και ανατρέχοντας στα ρεπορτάζ της εποχής ανασύρουμε πληροφορίες που μιλούσαν για το είχε γίνει εκείνη την περίοδο στο νοσοκομείο.
Η κυρια Καλομοίρη είχε παραλάβει ένα νοσοκομείο με κλειστή παιδιατρική και κλειστή ΜΕΘ, οι οποίες άνοιξαν και λειτούργησαν πλήρως στελεχωμένες. Πέρα από την παιδιατρική και την ΜΕΘ, τα εξωτερικά ιατρεία λειτούργησαν με νέες ειδικότητες (χαρακτηριστικά αναφέρονται γαστρεντερολογικό, δερματολογικό και παιδοψυχιατρικό τμήμα), που μέχρι τότε δεν υπήρχαν στο νοσοκομείο.
Ειδικά για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), το οποίο σήμερα «νοσεί» βαρύτατα, είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2016-2019 (αν και ήταν ακόμα περίοδος μνημονίων) στο ΤΕΠ εφημέρευαν 15-17 γιατροί, στοιχείο πρωτοφανές για τα δεδομένα των νομαρχιακών νοσοκομείων. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η επαναλειτουργία του κέντρου αποκατάστασης του ΚΕΦΙΑΠ, το ιατρείο λογοθεραπείας, αλλά και η λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής η οποία είναι από τις καλύτερες που υπάρχουν στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.
Στην επόμενη φάση δεν πέρασε ο σημερινός διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Καρπούζης (ήταν 8ος), ο οποίος θα ολοκληρώσει την θητεία του. Μια θητεία, πάντως, που ήταν από τις πιο δύσκολες που έχει αντιμετωπίσει ποτέ διοικητής Νοσοκομείου, καθώς στη διάρκειά της κλήθηκε να διαχειριστεί την πανδημία και για την οποία παίρνει καλό βαθμό. Στα θετικά θα πρέπει να βάλουμε ασφαλώς και ότι πέτυχε την αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου (ενεργειακή αναβάθμιση, νέα μηχανήματα, ανακαίνιση ΤΕΠ που είναι σε εξέλιξη).
Στα αρνητικά είναι πως δεν κατάφερε να φέρει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό στο Νοσοκομείο, πολλές κλινικές υπολειτουργούσαν για καιρό ή δεν λειτουργούσαν καθόλου, ενώ γενικότερα, οι σχέσεις του με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου δεν ήταν η καλύτερη και βρέθηκε συχνά στο στόχαστρο των καταγγελιών των γιατρών κυρίως για αυταρχισμό και για τα «εντέλλεσθε».
Comments